Șoferi beți, drogați sau fără permis pe drumurile din Neamț (FOTO)

În zilele de 7 și 8 mai, polițiștii Serviciului Rutier au acționat pe raza județului Neamț, în vederea prevenirii și combaterii accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool și de substanțe psihoactive.

Scopul acțiunii desfășurate de polițiști a fost cel de conștientizare a participanților la trafic cu privire la consecințele conducerii unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu ocazia acțiunilor desfășurate au fost testați cu aparatul etilotest aproximativ 540 de conducători auto, fiind constatate 6 infracțiuni privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Pentru neregulile rutiere depistate în trafic, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, fiind reținute 27 de permise de conducere.

Exemple:

La data de 7 mai, în jurul orei 18.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au depistat în trafic un tânăr, de 21 de ani, din Petricani, care conducea un autoturism pe Drumul Județean 155 B, în localitatea Țolici.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de  conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La data de 7 mai, în jurul orei 23.00, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 44 de ani, din Poiana Teiului, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 17 B, în Săvinești.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o concentrație de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 7 mai, în jurul orei 23.30, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 33 de ani, din Piatra Neamț, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 157 E, în localitatea Gârcina.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 8 mai, în jurul orei 15.30, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat în trafic un tânăr, de 23 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Petru Movilă, în Piatra Neamț.

Întrucât manifesta un comportament nefiresc, acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă la cannabis.

Astfel, acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în sânge a substanțelor stupefiante.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

***

La data de 8 mai, în jurul orei 19.30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Săbăoani au depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada Progresului, în localitatea Săbăoani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o concentrație de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 8 mai, în jurul orei 19.50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au depistat în trafic un minor de 16 de ani, din Horia, care conducea un moped, în localitatea Horia.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că mopedul în cauză nu era înmatriculat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Consumul de alcool scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor.

Totodată, substanțele psihoactive afectează capacitatea de a conduce autovehicule, efectele și amploarea acestora putând varia în mare măsură de la o substanță la alta.

Consumul moderat de alcool sau substanțe psihoactive pot provoca următoarele efecte temporare:

  • Dezinhibiție;
  • Reducerea abilităților si a capacității de organizare;
  • Schimbări ale stării de dispoziție;
  • Tulburări de concentrare;
  • Dificultate în formarea de noi amintiri;
  • Somnolență;
  • Stare depresivă;
  • Modificarea nivelurilor de energie;
  • Pierderea memoriei;
  • Capacitate slabă de judecată;
  • Reducerea capacității de control a mișcărilor, inclusiv întârzierea reflexelor;
PUBLICITATE