Șofer reținut de Poliție. A refuzat să i se recolteze probe biologice de sânge

Un șofer de 32 de ani a fost reținut de polițiștii nemțeni după ce a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„La data de 5 februarie a.c., în jurul orei 21:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au procedat la oprirea unui tractor care se deplasa, pe strada Eternității, în localitatea Botești.

Conducătorul auto, în vârstă de 32 de ani, din aceeași localitate, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.” – a transmis Poliția Neamț

Conducătorul auto a fost transportat la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice, procedură standard în astfel de cazuri.

În prezența medicului, bărbatul a refuzat să se supună acestei proceduri, încălcând astfel legislația în vigoare privind testarea alcoolemiei.

Ca urmare a refuzului său polițiștii au dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore.

El este acum cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Tot pe linie rutieră, ieri, în jurul orei 21:40, polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism care se deplasa, pe DN2-E85, în localitatea Horia.

„Conducătorul auto, în vârstă de 37 de ani, din județul Suceava, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.” – au mai precizat reprezentanții Poliției Neamț

PUBLICITATE