Societatea deținută de un important om de afaceri din Neamț, prădată de proprii angajați!

Societatea Bico Industries, deținută de un important om de afaceri din Piatra-Neamț, a fost ținta unui furt din partea a 5 angajați de la punctul de lucru din Vaslui.

Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind suspecți de săvârșirea infracțiunii de delapidare, prejudiciul ridicându-se la peste 700.000 de lei.

Cu o capacitate de productie instalata de peste 40 Mil. m²/an, BICO Industries este cel mai mare producator national de plasa din fibra de sticla pentru termosisteme si unul dintre cei mai importanti producatori la nivel european.

Polițiștii îi suspectează pe cei 5 bărbați că în perioada februarie-august 2022 au furat materiale de construcții de la societatea la care lucrau, pe care le-au vândut ulterior la un preț mult mai mic decât costul de producție, informează mesajul.ro.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Vaslui, prejudiciul cauzat companiei este de peste 700.000 lei. În urma perchezițiilor care au avut loc duminică dimineață, la domiciliul celor cinci persoane, a fost ridicată, în vederea cercetării, suma de 64.000 de lei.

Duminică, 2 octombrie 2022, peste 40 de polițiști și jandarmi au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, la adrese din municipiile Vaslui și Iași.

„Din cercetările efectuate de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, a reieșit faptul că, în perioada februarie – august 2022, persoanele cercetate în prezentul dosar penal și-ar fi însușit, fără drept, bunuri materiale (materiale de construcții) din patrimoniul unui agent economic din municipiul Vaslui.

Bunurile sustrase erau comercializate la un preț mai mic decât costul de producție, la diverși agenți economici din țară, fără documente contabile sau de proveniență, persoanele cercetate însușindu-și, procentual, valorile obținute prin vânzare.

Prejudiciul cauzat persoanei vătămate este de peste 700.000 lei. Ca urmarea a administării probatoriului, tot ieri, 2 octombrie 2022, polițiștii de investigații criminale au reținut cei 5 bărbați, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, 3 octombrie 2022, aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui pentru dispunerea unor măsuri preventive. Ancheta este în curs de desfășurare, urmând a fi continuate cercetările, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor implicate, recuperării prejudiciului și dispunerea măsurilor legale” a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui pentru vremeanoua.ro.