Sobele pe lemne și caracteristicile lor

Exista oameni care iubesc sobele si semineele pe lemne, si altii care, din comoditate, sau alte aspecte personale, aleg sa inlocuiasca semineul clasic cu un termosemineu. Alegerea trebuie insa facuta in cunostinta de cauza, si tinand cont de nevoi, spatiu, buget si pana la urma… de preferinta.
Cu toate acestea, trebuie sa intelegeti ce semineu este potrivit pentru casa dvs., ce lemn ar trebui sa ardeti, cat de mult lemne sa comandati si cum sa aveti grija de semineu pentru a rezista cat mai multi ani.
Cu exceptia cazului in care sunteti casnici, majoritatea oamenilor nu ar lua in considerare utilizarea lemnului ca sursa de combustibil pentru gatit sau pentru incalzire.
Apoi, casnicii ar prefera combustibili alternativi pentru incalzire si gatit, deoarece utilizarea lemnului nu este un combustibil considerat deosebit de eficient pentru generarea de caldura.
Acest lucru este valabil mai ales pentru focurile deschise in care se pierde multa caldura. O soba pe lemne este mult mai eficienta daca este inchisa si aerisita.
Carbunele si petrolul sunt surse mult mai eficiente de caldura, insa acestea pot fi mai scumpe. Asadar, ramanem la concluzia, ca tot lemnul este combustibilul preferat de majoritatea oamenilor, fiind o sursa de energie durabila.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

 

Sobele pe lemne si sanatatea

Unii considera combustibilul lemnos rau pentru mediu, dar acest lucru nu este sustinut daca se utilizeaza tehnici adecvate. Dioxidul de dioxid de carbon eliberat din lemnul de ardere este egal cu emisiile de carbon din lemn, pe masura ce se descompune. Atunci cand caldura lemnului inlocuieste combustibilii producatori de carbon, cum ar fi propanul, uleiul de incalzire sau electricitatea dintr-o instalatie de ardere a carbunelui, arderea lemnului are un impact pozitiv asupra amprentei de carbon.

Sobele pe lemne si lemnul tratat

Inainte de a-l utiliza, trebuie sa va asigurati ca lemnul a fost bine uscat. De fapt, lemnul verde nu va arde, ci va suiera si fumega, facand lucrurile foarte neplacute. Pentru a verifica daca lemnul este bun, ar trebui sa fie fara seva si scoarta si daca verificati capetele lemnului, ar trebui sa vedeti fisurile radiale.
Veti putea, de asemenea, sa simtiti cat de uscat este lemnul doar prin ridicare. Daca se simte greu, lemnul este inca prea umed. Cu cat este mai usor, cu atat va arde mai bine.

Sobele pe lemne si siguranta

Sobele pe lemne nu sunt foarte romantice ca un foc deschis, dar cu siguranta mai eficiente in generarea de caldura, din aceeasi cantitate de lemn. Sobele pe lemne nu pot fi utilizate numai pentru a genera caldura si pentru a gati, dar pot fi de asemenea folosite pentru a incalzi apa.
Sobele pe lemne din zilele noastre sunt destul de sofisticate, iar unele modele prezinta termostate care pot fi setate la temperatura preferata. Deci, nu veti mai fi supusi unui aer sufocant de la supraincalzire. De asemenea, acestea au fost construite pentru a fi mai eficiente, astfel incat sa arda mai putin lemne, precum si sa fie dotate cu sisteme de intarziere a emisiilor, pentru ca acestea sa devina mai ecologice.

Ce marime ar trebui sa aibe soba?

Marimea sobei pe lemne trebuie sa se potriveasca cu spatiul pentru care este necesara. Daca este prea mare pentru spatiul ce se doreste a fi incalzit, va duce la acumularea de creozot in conducta, ceea ce provoaca poluarea aerului. Si o soba mica intr-un spatiu mare va fi ineficienta si neproductiva.

Daca vreti ca viitoarea dvs. soba pe lemne, sa fie o investitie de durata, lasati-va pe mana consultantilor nostri. Suntem pasionati, experimentati si gata sa va raspundem oricarei intrebari legate de acest domeniu.
Fie ca doriti o soba pe lemne, un termosemineu, un focar, sau cautati un semineu Baia Mare – ati ajuns unde trebuie.

PUBLICITATE