Situație gravă la un spital din Neamț! Pacienți în stare gravă, așteaptă să fie transferați la alte unități medicale din țară

Situație gravă la Spitalul din Târgu-Neamț, unde mai mulți pacienți, în stare gravă, așteaptă să fie transferați la alte spitale din țară. Managerul spitalului din Suceava a declarat pentru presa locală că cei din Târgu-Neamț sună „disperați, că nu găsesc locuri nicăieri, că au fost refuzați peste tot, din cauza lipsei de locuri la Terapie Intensivă”.

O femeie în vârstă de 56 de ani, care se afla internată în stare gravă la Spitalul Orășenesc din Târgu-Neamț a fost transferată, astăzi, la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pacienta are saturație de oxigen mică, de 70%, și a fost dusă la Suceava cu ambulanța și preluată în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) pentru a i se asigura aportul de oxigen și tratamentul necesar.

Potrivit monitorulsv.ro, spitalul din județul vecin a acceptat pacienta, după ce unitatea medicală din Târgu-Neamț nu a mai putut asigura necesarul de oxigen pentru pacienții cu Covid.

Au sunat de ieri, disperați, că nu găsesc locuri nicăieri, că au fost refuzați peste tot, din cauza lipsei de locuri la Terapie Intensivă.

Aveau patru pacienți de transferat, dar nu le putem primi decât unul pentru că și noi avem în UPU opt pacienți în stare foarte gravă.

Încercăm să-i ajutăm pe pacienții și colegii de la Neamț, dar și la noi este plin, a afirmat dr. Calancea, Managerul Spitalului de Urgență Suceava, pentru sursa citată

PUBLICITATE