Situația traficului. Drumuri închise sau cu circulaţie îngreunată (23 iulie)

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, circulaţia se desfăşoară îngreunat, pe un fir alternativ, pe DN 73 la intrarea în localitatea Bran dinspre Râşnov, judeţul Braşov, din cauza unui autocamion rămas imobilizat pe partea carosabilă ca urmare a incendiului manifestat la nivelul unei remorci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Data: 23 Iulie 2018
Ora: 06:40

Se menţin în continuare cu circulaţia oprită sau îngreunată, din cauza precipitaţiilor care au afectat suprafaţa carosabilă, următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

Drumuri naţionale cu circulaţia oprită:

– DN 11B, în zona localităţii Cătruşa (terasament surpat pe o distanţă de aproximativ 50 metri), în judeţul Covasna;

– DN 2H, în localitatea Milişăuţi (afectată structura podului de peste râul Suceava), în judeţul Suceava;

– DN 2L, în localitatea Soveja (drum de piatră, parţial surpat), în judeţul Vrancea.

Drumuri naţionale cu circulaţia îngreunată:

– DN 12B, în zona localităţii Slănic-Moldova (surpat terasament pe o distanţă de 100 metri), în judeţul Bacău;

DN 15B, în localitatea Petru Vodă (surpat terasament pe o distanţă de 30 metri), în judeţul Neamţ.

Circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 403 Braşov – Întorsura Buzăului este oprită pe raza localităţii Budila, din judeţul Braşov, după ce podul feroviar din localitate a fost dărâmat de viituri.

***

Având în vedere avertizările meteorologice aflate în vigoare în perioada 23 – 24 iulie, care vizează averse local torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului,  recomandăm conducătorilor auto să ia în considerare că vântul puternic poate influenţa ţinuta de drum a autovehiculelor, iar distanţa de frânare pe un carosabil umed creşte.

Viteza trebuie adaptată în permanenţă condiţiilor de drum, crescând distanţa între vehicule pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, iar depăşirile vor fi efectuate doar după o temeincă asigurare.

Sporiţi atenţia la volan şi adopaţi o conduită preventivă de condus, care vă pot ajuta în anticiparea comportamentului celorlalţi participanţi la trafic şi în evitarea oricăror pericole!

PUBLICITATE