Sistemul medical din România, cel mai slab din Europa. Ultimul loc pentru al doilea an consecutiv

Sistemul medical românesc este perceput drept cel mai slab din Europa. România ocupă ultimul loc în Indexul European al Consumatorului de Sănătate pentru al doilea an la rând, anunță hotnews.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Concret, ţara noastră se află pe ultima poziţie, respectiv pe poziţia 34, în clasamentul european care citează date pe anul 2017. Romania este prima la rata infecțiilor intraspitalicești rezistente la tratament, la mortalitatea infantilă și pe primele poziții la mortalitatea cauzată de cancer și boli cardiovasculare. Țara noastră ocupă ultimul loc sau unul dintre ultimele locuri la majoritatea indicatorilor importanți luați în calcul pentru realizarea clasamentului: drepturile și informarea pacienților, accesibilitatea (timpii de așteptare pentru tratament), rezultatele tratamentelor, gama de servicii oferite și extinderea lor, prevenția și farmaceuticele.

Potrivit Indexului European al Consumatorului, noi avem un sistem medical mai slab decât Bulgaria, Albania, Macedonia sau Muntenegru. România se află pe locul 34 din tot atâtea țări europene al căror sistem medical a fost analizat pentru realizarea indexului pe anul 2017.

În urmă cu un an, România ocupa tot ultima poziție în acest clasament, iar în urmă cu doi ani, România se afla pe locul 32 din 35 de țări.

Raprtul integral – AICI

PUBLICITATE