Singurul nemțean membru în organizația celor mai inteligenți oameni ai planetei


Pentru cei ce nu știu, MENSA este organizația ce adună în rândurile ei cei mai inteligenți oameni ai planetei. Mensa România este înregistrată ca persoană juridică afiliată Mensa Internaţional, sub denumirea Asociația Mens Mensis Mensa, organizația oamenilor cu IQ care îi situează între cei mai inteligenți 2% din populație.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Obiectivele Mensa sunt: identificarea şi cultivarea inteligenţei în beneficiul umanităţii, încurajarea cercetării naturii, caracteristicilor şi utilizării inteligenţei și oferirea unui climat intelectual şi social stimulativ membrilor săi. Oricine poate deveni membru MENSA dacă se încadrează în segmentul de 2% din populație cu cel mai ridicat IQ.

Singurul membru Mensa stabilit în județul Neamț este tânărul inginer Adrian CiobanuAdrian Ciobanu - Mensa Neamt, cunoscut în comunitatea nemțeană ca fiind fostul șef al RAR Neamț.
Contactându-l, Adrian ne-a precizat faptul că baza de date a Mensa cuprinde doar doi membri din județul Neamț, cel de-al doilea fiind un profesor universitar stabilit în București.

„Principalul obiectiv al Mensa constă în identificarea, promovarea și aplicarea inteligenței în beneficiul umanității. De aceea, îmi doresc să realizam în județul Neamț o serie de testări, să cooptăm în rândurile noastre persoanele eligibile, pentru ca mai apoi, în funcție de disponibilitatea de implicare a fiecăruia, pe fondul unei pregătiri universitare de vârf, să găsim acele metode prin care obiectivul nostru să fie atins.” ne-a declarat Adrian Ciobanu.

Mensa România organizează periodic sesiuni de testare în marile orașe din țară, la care sunt invitați toți cei care vor să devină membri sau să îşi confirme inteligenţa. Testul constă într-un set de 45 de întrebări „culture free” (matrice progresive Raven), pentru a cărui rezolvare candidații au la dispozție 20 de minute.

Pentru mai multe detalii vizitați pagina de Facebook -> MENSA

Din punctul de vedere al redacției, tot respectul și succes ca și în județul Neamț să avem o astfel de testare!

PUBLICITATE