Simulare de incendiu la Spitalul de la Lețcani! S-a sunat la 112 fără știrea personalului

În noaptea de joi spre vineri, săptămâna trecută, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Florin Roșu, a sunat la 112 și a spus că simte miros de fum în zona Terapiei Intensive de la Spitalul mobil de la Lețcani, solicitând intervenția pompierilor.

El a comunicat același lucru și personalului medical, care a început imediat protocolul de incendiu, fiind pregătit de evacuarea pacienților, informează mesajul.ro care citează libertatea.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Florin Roșu a explicat pentru sursa citată că a dorit să vadă cât de bine pregătite sunt cadrele medicale într-un astfel de caz și care este timpul de răspuns al pompierilor.

Știu că pompierii sunt profesioniști, voiam să aflu timpul lor de reacție, cât le ia să ajungă pe timp de noapte până la Spitalul de Lețcani, dacă, Doamne ferește, avem un incendiu. Nu am anunțat nici personalul, am mers la spital și le-am spus că simt miros de fum, astfel că au început acțiunea.

Am făcut această simulare să vedem în cât timp putem să evacuăm pacienții, am făcut circuitele de așa natură încât să fie un acces facil atât la admisie, cât și la externare”, a explicat dr. Florin Roșu, noul manager al spitalului, după ce Carmen Dorobăț a fost condamnată definitiv la închisoare cu suspendare.

Totuși, nu a dus simularea până la capăt și a oprit personalul medical, după ce i-a văzut că au urmat toate protocoalele, la punctul în care se pregăteau să scoată pacienții în curtea spitalului. Timpul de răspuns al pompierilor a fost de 12 minute.

Din Iași până pe platforma unde e amplasat spitalul din preajma comunei Lețcani sunt puțin peste 20 de kilometri. În urma apelului la numărul de urgență, patru autospeciale de apă și unități suport s-au deplasat la Spitalul de la Lețcani.

Am vrut să văd cum se echipează, să le văd calmul din ochi, trebuiau să fie stăpâni pe situație și au fost. Am mai făcut și înainte de pandemie exerciții, chiar înainte de primele cazuri din România.

În februarie, spre exemplu, am admis la terapie intensivă o pacientă care avea gripă și le-am spus celor de gardă că, de fapt, este un pacient COVID. Am vrut să văd dacă și cum respectă protocoalele pentru care erau instruiți. Și eu, și ei avem ceva de învățat din astfel de simulări, este important. Pe hârtie poți să treci câte recomandări vrei, dar când lucrezi efectiv e cu totul altceva”, a mai spus dr. Florin Roșu.

Citeşte întreaga ştire: Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a făcut o simulare de incendiu la ATI fără să anunțe personalul și pompierii. „Voiam să aflu timpul lor de reacție”

PUBLICITATE