Simbolul bătăii de joc: Unei bătrâne de 76 de ani i s-a mărit pensia de la 15 lei la 32 lei (VIDEO)

Jurj Fica, sau tanti Fica cum o ştiu apropiaţii, este o biată femeie dintr-un cătun uitat de lume din munţii Apuseni care primeşte cea mai mică pensie din România: doar 32 de lei!

În tot acest timp, parlamentarii români primesc pensii speciale care ajung până la 12.000 de lei pe lună, relatează iqnews.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De asemenea, sute de magistraţi şi militari primesc pensii speciale care pot ajunge, unele dintre ele, până la 60-70.000 de lei pe lună. Cu toate acestea, CCR a amânat de nenumărate ori impozitarea cu 85% a pensiilor speciale, iar noua Coaliţie de Guvernare nu a considerat necesar să pună eliminarea acestora printre priorităţi.

Tanti Fica a juns la 76 de ani, fără nici un ajutor, şi cu o pensie de la stat în bătaie de joc. Cu cei 15 lei pe lună, pe care i-a primit mulți ani, nu ar putea trăi nici măcar o zi, aşa că îşi duce traiul prin mila vecinilor, scriu jurnaliştii de la Adevărul.

Situaţia sa nu e singulară, în România fiind o mulţine de bătrâni care nu au asigurate fondurile necesare traiului zilnic.

Ei bine, cazul ajunsese deja la fostul ministru al Muncii de anul trecut, Violeta Alexandru. Aceasta a solicitat verificări şi a constatat că pensia de 15 lei nu a fost actualizată în ultimii ani. Ministrul şi-a cerut scuze public şi a solicitat Casei de Pensii Alba remedierea situaţiei.

Între timp, s-a reuşit ”performanţa” de a i se mări pensia lui tanti Fica de la 15 lei, la fabuloasa sumă de 32 de lei. Tanti Fica rămâne, în continuare, persoana cu cea mai mică pensie din România, chiar şi după ce aceasta a fost dublată ”generos”.

Reamintim că parlamentarii români primesc pensii speciale care pot ajunge până la 12.000 de lei pe lună. De asemenea, în România există magistraţi şi militari care au pensii şi de 60-70.000 de lei pe lună, fără să fi avut o contributivitate în acest sens, precum restul populaţiei.

La cei 76 de ani ai săi, tanti Fica din Apuseni rămâne simbolul bătăii de joc la care autorităţile din România îi supun pe cei defavorizaţi.

În timp ce pentru ei îşi cresc periodic veniturile şi refuză să îşi anuleze privilegiile speciale, pentru oamenii de rând nu se găseşte nimeni să legifereze corect şi demn.

PUBLICITATE