Și în 2018 cel mai prost plătiţi angajaţi din România sunt în judeţul Neamț

În ciuda creşterilor salariale din ultimul an, există încă 12 judeţe unde salariile medii nete sunt sub 2.000 de lei, adică sub 440 de euro. – conform jurnalul.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cel mai prost plătiţi angajaţi din România sunt în judeţul Neamț

Cel mai prost plătiţi angajaţi din România sunt în judeţele Neamţ, Suceava şi Caraş-Severin. Aceştia încasează lunar, în medie, 1.932 de lei (Neamț), 1.934 de lei (Suceava) şi 1.935 de lei (Caraş-Severin), potrivit ultimelor date publicate de Institutul Naţional de Statistică, aferente lunii ianuarie 2018.
Urmează județe precum Botoşani, Harghita, Hunedoara, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Bistriţa-Năsăud, Vrancea şi Buzău, care câştigă după o lună de muncă, în medie, mai puţin de 2.000 de lei.

jurnalul.ro

Numai în patru judeţe salariile nete trec de media naţională, de 2.484 de lei.

Într-un top al celor mai bine plătiţi angajaţi, judeţul Cluj se află pe poziţia a doua, după Capitală (3.228 de lei), cu un salariu mediu net de 2.750 de lei, circa 610 euro. Pe podium urcă şi Ilfovul, perceput de către investitori ca o prelungire a Capitalei, cu un venit mediu net de 2.682 de lei. Câştiguri peste media naţională mai au şi locuitorii din Timiş şi Sibiu, zone unde îşi au sediile numeroase firme multinaţionale.

articol: jurnalul.ro
video: antena3.ro
PUBLICITATE