Și-a omorât câinele pentru că îi mânca păsările din curte

La data de 13 septembrie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au fost sesizați de un bărbat de 38 de ani, din județul Iași, despre uciderea unui câine, în pădurea din localitatea Bodești.

„Echipa operativă s-a deplasat la locul sesizării, constatând existența unui exemplar canin, talie mare, femelă, ce prezenta la nivelul capului o plagă, fiind legat de un copac cu o sfoară din material textil.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma investigațiilor efectuate de polițiști, persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat de 47 de ani, din Oslobeni, a fost depistată de polițiști, fiind condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, la data de 14 septembrie, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept.” – a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii, cu exactitate, a situației de fapt, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț.

Potrivit surselor noastre, un cuplu din județul Iași care se afla la plimbare printr-o pădure din Bodești ar fi auzit schelălăitul unui câine. Imediat au văzut un bărbat pe care l-au întrebat ce s-a întâmplat. Răspunsul individului i-a șocat pe cei doi ieșeni: „Mi-am omorât câinele pentru că mi-a mâncat păsările din curte”.

Imediat cei doi au anunțat la „112” evenimentul iar bărbatul din Oșlobeni a fost dus la Poliție, unde ar fi recunoscut, cu seninătate, fapta, motivând că animalul îi mâncase de mai multe ori pui și rațe din ogradă. Astfel, a dus cățeaua într-o pădure, a legat-o de un copac și a lovit-o în cap cu un topor.

***

Potrivit art. 25 alin. 3, lit. a din Legea nr. 205/2004 modificată prin Legea nr. 138/2022, pedepsele pentru uciderea animalelor, cu intenție, fără drept au fost înăsprite.

Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani:

a) uciderea animalelor, cu intenție, fără drept;

b) schingiuirea animalelor;

c) organizarea de lupte între animale sau cu animale;

d) zoofilia.

În cazul constatării unei infracțiuni, instanța poate dispune pe seama proprietarului interdicția de a deține animale pe o perioadă de până la 5 ani.

PUBLICITATE