Sfinţire de biserică la Piatra Şoimului, după 16 ani de lucrări


Numeroşi credincioşi din ţinutul Neamţului au ţinut să fie alături în această duminică de credincioşii şi de părintele paroh din localitatea Piatra Şoimului, care, după 16 ani de muncă, au reuşit să finalizeze ridicarea şi pictarea Bisericii cu hramurile „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” şi „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. Slujba de sfinţire a locaşului de cult a fost săvârşită de IPS Părinte Mitropolit Teofan şi a fost succedată de slujba Sfintei Liturghii. – notează ziarullumina.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

capture1Încă de la primele ore ale dimineţii, grupuri de credincioşi au sosit atât din localitate, cât şi de prin satele şi oraşele vecine, pentru a asista la evenimentul pe care enoriaşii din Piatra Şoimului îl aşteptau de atâţia ani. Bătrânii satului, dar şi tineri şi copii îmbrăcaţi în tradiţionalul costum popular l-au întâmpinat la poarta bisericii pe Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care, după tradiţionala primire cu pâine şi cu sare şi în sunet de bucium, a fost condus de soborul slujitor până în faţa bisericii, unde a început slujba de târnosire a locaşului de cult. Biserica parohială a fost sfinţită prin stropire cu apă sfinţită şi prin ungere cu Sfântul şi Marele Mir, precum şi casa praznicară.

Piatra de temelie a bisericii din Piatra Şoimului fost pusă în decembrie 1999 de către Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul şi pr. paroh Mihai Popa. Locaşul de cult este construit din bârne de lemn, placat la exterior cu lambriu de brad. La interior, biserica a fost tencuită şi pictată în frescă de către pictorul Ovidiu Clapa din Iaşi. Catapeteasma şi stranele au fost sculptate de către Pantelimon Peiu din Târgu Neamţ. Pictura catapetesmei a fost executată de către atelierul de pictură al Mănăstirii Agapia, sub îndrumarea monahiei Haritina. În acelaşi timp, au fost executate şi alte lucrări exterioare: casa de prăznuire, fântâna şi amenajarea curţii. Toate lucrările au fost făcute cu donaţiile şi sprijinul enoriaşilor parohiilor Piatra Şoimului I şi Piatra Şoimului II, sub directa îndrumare a părintelui paroh Mihai Popa.

D.M.B.
sursa: ziarullumina.ro
PUBLICITATE