Sfidare la adresa nemțenilor. Politicienii nu sunt obligați să poarte mască dacă sunt filmați la întâlniri electorale, dezbateri etc.

Județul Neamț a devenit singurul județ din țară cu excepții pentru politicieni de la purtatul măștii în campania electorală care începe mâine, 6 noiembrie.

Printr-o decizie transmisă, ieri, de Prefectura Neamț, „se exceptează de la obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise persoanele care iau parte la activitatea de productie de emisiuni, filme documentare sau videoclipuri, cu participarea a mai puţin de 50 persoane (invitați, personaje, personal tehnic) la care utilizarea măştii anulează respectivul act de informare și cultural.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, hotărârea salvează politicienii care – „săracii” – în această perioadă sunt incomodați de masca de protecție atunci când realizează clipurile electorale. (vezi articolul AICI)

Decizia, unică în țară, a stârnit reacții chiar de la unii politicieni:

Le solicit în mod public să modifice prevederea în baza căreia cei care participă la întâlniri electorale, realizarea de documentare, dezbateri și videoclipuri fără a fi obligați să poarte mască de protecție!

Am aflat cu maximă uimire cum s-au gândit ei să stabilească măsurile de protecție a oamenilor în fața pandemiei și cu cât tupeu își asigură cadrul legal pentru a face campanie electorală fără nici o opreliște, în această perioadă dificilă.

În vreme ce nemțenii sunt obligați să poarte mască peste tot în spațiile publice deschise, iar elevii au interzis la cursurile școlare în clase, pentru politicieni au creat privilegii clare, sfidând opinia publică și bunul simț.

Ei nu sunt obligați să poarte măști de protecție în spațiile publice atunci când participă la producția de emisiuni, filme documentare sau videoclipuri, în grupuri ce nu pot depăși 50 de persoane.

Adică pot participa la campanie electorală fără a se supune regulilor, devenind adevărate focare de răspândire a bolii.

Consider că această măsură anunțată este o sfidare a nemțenilor și o poartă larg deschisă în special pentru liberalii care fac tot ce le stă în putere pentru a-și face campanie electorală, disperați fiind să păstreze puterea, ținând în continuare țara în haos.

Ce nu au înțeles ei este că electoratul le va sancționa dur atitudinea sfidătoare! Oamenii s-au săturat să vadă cum PNL face legi speciale pentru partid, ignorând realitatea înconjurătoare! – a transmis președintele PSD Neamț, Ionel Arsene

PUBLICITATE