Sfaturi pentru părinții din Neamț: Ce cadouri sa NU dăruiești copilului de Crăciun

Craciunul este foarte aproape, fapt pentru care copiii deja au inceput sa trimita scrisori Mosului, deoarece atat baietii, cat si fetitele isi doresc anumite jucarii in noaptea de Ajun.

Cu toate acestea, daca copilul tau inca nu a redactat scrisoarea specifica acestei sarbatori, trebuie sa stii ca sunt anumite lucruri pe care nu trebuie sa le daruiesti micutului de Craciun. Chiar daca acestia sunt foarte usor de bucurat, nu este recomandat sa-i dezamagesti chiar in aceasta perioada magica a anului din cauza unor cadouri neinspirate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Iata ce lucruri nu trebuie sa oferi copilului in Ajunul Craciunului:     

Haine

Un copil nu constientizeaza nevoia de haine, fapt pentru care nu este recomandat sa-i oferi celui mic geci, pantaloni sau bluze. Este mult mai indicat sa te orientezi spre lucruri educative sau distractive, precum sunt cartile de colorat sau jocurile de societate. Lasa-l sa se bucure de copilarie si nu incerca sa-l maturizezi inainte de termen.   

Carti

Orice parinte isi doreste ca cel mic sa citeasca cat mai mult, sa-si petreaca timpul liber in acest fel, insa de Craciun nu se cuvinte sa-i oferi un set de carti, pe care sa il obligi sa le citeasca. In aceasta perioada din an trebuie sa faci cadouri dorite, mult visate, deoarece se spune ca in decembrie se implinesc cele mai arzatoare dorinte. Astfel, lasa cartile pentru alta perioada din an, iar acum uita-te dupa ceva menit sa-i aduca bucurie micutului.

Echipament sportiv nepotrivit

Niste gantere sau o banda de alergat nu sunt cadouri potrivite pentru un copil, mai ales daca este vorba de un prichindel cu o varsta la care nu ar putea sa practice aceste activitati. In schimb, poti face cadou  role pentru cei mici, pentru ca, desi Craciunul se sarbatoreste in sezonul rece, fetita sau baietelul se va bucura ca va avea un nou lucru de experimentat atunci cand vremea va fi una placuta. 

Ghiozdan

Atat timp cat copilul se afla in vacanta de iarna, lasa-l sa simta pe deplin frumusetea si fericirea specifica lunii decembrie. Prin urmare, daca te gandesti sa-i pui sub brad un ghiozdan nou, renunta la idee, inainte de a regreta. Micutul nu va putea sa se bucure pentru acest dar, fapt pentru care este esential sa te gandesti la cu totul altceva. Poti, de exemplu, sa-i daruiesti un urs mare de plus, cu care sa doarma si sa-si petreaca majoritatea timpului.

Telefon

Trebuie sa-ti tii copilul cat mai departe de tehnologie, mai ales atunci cand se afla la o varsta frageda, cand organismul si mintea inca se afla in dezvoltare. Ideea de a oferi un telefon unui copil nu este deloc apreciata de catre specialisti, fapt pentru care trebuie neaparat sa gasesti un alt cadou, specific varstei lui. Spre exemplu, ii poti oferi unul de jucarie, prin intermediul caruia sa asculte melodiile preferate si sa se joace diferite jocuri amuzante.

In cele din urma, este foarte important ceea ce-i oferi in dar celui mic, motiv pentru care trebuie sa depui ceva efort inainte de a alege cadoul perfect de Craciun.

PUBLICITATE
SURSĂfoto: Pexels.com