Sentință definitivă pentru crima de la Piatra Șoimului

Judecătorii Curții de Apel Bacău s-au pronunţat definitiv în dosarul crimei ce a avut loc la începutul anului trecut, în comuna Piatra Șoimului.

Criminalul a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de omor şi condamnat la 12 ani de închisoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Dacă la Tribunalul Neamţ, judecătorii aplicaseră o sentinţă de 10 ani de detenţie pentru ucidera lui Răzvan Turnea, magistraţii din Bacău au decis ca acuzatul să execute 12 ani de detenţie şi să plătească daune familiei decedatului.

Inculpatul va trebui să achite către mama celor doi copii minori ai victimei daune materiale în valoare de 60.000 de euro.

Totodată, „reduce cuantumul despăgubirilor periodice la care a fost obligat inculpatul de la câte 400 lei lunar pentru fiecare minor la 1/3 din venitul minim net pe economie pentru ambii minori” – notează decizia instanței

Crima a avut loc pe 27 ianuarie 2020, în jurul orei 17:30 la un bar din comuna Piatra Șoimului.

Liviu, un bărbat în vârstă de 36 de ani, a fost înjunghiată în spate, de mai multe ori.

Cel care a sunat la „112” a fost chiar autorul crimei, Răzvan I.D. un bărbat în vârstă de 32 de ani, tot din Piatra-Șoimului.

Se pare că între cei doi ar fi vorba despre un conflict mai vechi. Suspectul l-ar fi așteptat pe Liviu timp de mai multe ore.

L-a înjunghiat, cu furie, de mai multe ori, după care a sunat la „112”

Criminalul a fost reținut de polițiști și propus pentru arestare preventivă iar judecătorii au hotărât arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, individul a fost  acuzat că la data de 27 ianuarie, pe fondul unui conflict anterior cu victima dar și în urma consumului de băuturi alcoolice, a agresat-o pe aceasta cu un cuțit, lovind-o de mai multe ori în zona gâtului și a capului, provocând mai multe leziuni ce au condus la decesul imediat al victimei.

Vezi și NEAMȚ: El este bărbatul ucis, în această seară, în Neamț (FOTO)

PUBLICITATE