Senatorul Țapu salută achitarea lui Orban: „Asta e conduita pe care trebuie să o aibă un om politic în faţa legii”

Liderul liberal Ludovic Orban a fost achitat luni de acuzația că ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorală. Înalta Curte a confirmat verdictul primei instanțe, astfel că președintele PNL beneficiază de o decizie definitivă a justiției.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Senatorul Eugen Țapu Nazare a salutat decizia magistraților și a ținut să precizeze că Ludovic Orban a arătat conduita pe care trebuie să o aibă un om politic în faţa legii

Când asupra ta sunt formulate acuzaţii ale organelor judiciare, trebuie să ai o conduită normală, corectă, mai ales când eşti om politic. Ludovic Orban a demonstrat ce înseamnă caracter, renunţând la toate funcţiile publice, renunţând la candidatura la primăria Capitalei dar şi la cea pentru Parlament.

Comportamentul său a fost a unui om obişnuit, nu a formulat atacuri împotriva DNA, s-a considerat cu conștiința curată și a ales calea pe care orice om care se știe cu dreptatea de partea sa o alege, având încredere în corectitudinea instanțelor de judecată.

Nu acelaşi lucru putem spune despre liderii PSD-ALDE, care se folosesc de toate pârghiile politice şi instituţionale pentru a-şi scăpa pielea. Aici este marea diferenţă dintre Orban şi Dragnea sau Tăriceanu.

PNL a votat de fiecare dată, transparent, pentru ridicarea imunității parlamentarilor sau începerea urmării penale, pentru a respecta principiul egalității în fața Legii. PSD-ALDE a blocat solicitările sistematic!

PNL a adoptat un Cod de integritate pentru candidații la alegerile parlamentare sau locale, pe care l-a respectat întocmai. PSD a adoptat un simulacru de astfel de Cod, pe care nu l-a mai respectat niciodată.

Dacă PNL a susținut independența Justiției, consecvent, PSD-ALDE încearcă subordonarea Justiției puterii politice în interesul personal al liderilor săi: Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Liderii PNL au renunțat să mai ocupe funcții de demnitate publică atunci când asupra lor au fost formulate acuzații. Liderii PSD-ALDE în persoana lui Liviu Dragnea (condamnat și inculpat) și a lui Călin Popescu Tăriceanu (inculpat) ocupă poziția de președinți ai celor două camere ale Parlamentului.

Aceasta este diferenţa! Liderii PNL respectă legea şi au încredere în instituţiile judiciare ale statului român, spre deosebire de liderii PSD-ALDE care fac scut uman în faţa justiţiei şi caută toate posibilităţile de a o subjuga propriilor interese. – a fost mesajul senatorului Eugen Țapu Nazare

PUBLICITATE