Senatorul Țapu: PNL propune al 13-lea și al 14-lea salariu pentru angajații din mediul privat

PNL a depus o inițiativă legislativă prin care angajații din mediul privat vor putea beneficia de al 13-lea și al 14-lea salariu fără ca această măsură să presupună vreo presiune pe angajatori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Măsura vine în sprijinul mediului privat, având în vedere că este sectorul care susține funcționarea statului. 
Soluția propusă de PNL pleacă de la cadrul legal existent, conform căruia societățile cu capital privat, care au profit, pot acorda sponsorizări totale într-un an până în maximum 20% din impozitul pe profit datorat statului.

Dacă această sumă de 20% din impozitul pe profit nu este folosită de societatea comercială în cauză, banii respectivi rămân în contul statului. 
În mod similar mecanismului existent, PNL cere să fie introdusă posibilitatea legală a angajatorului (societăți comerciale cu capital integral privat) de a direcționa 20% din impozitul pe profit către plata celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu.

Soluția PNL nu este o impunere, opțiunea fiind lăsată la latitudinea angajatorului, dar cu certitudine acesta va fi interesat să-și stimuleze suplimentar angajații.

Beneficiarii sunt cei aproape 4 milioane de angajați în mediul privat, iar măsura va stimula diminuarea muncii la negru, deoarece astfel de stimulent se aplică doar angajatul cu forme legale.

Propunerea este ca al 13-lea salariu să fie acordat înainte de Crăciun, iar al 14-lea salariu înainte de perioada de vară (concediu).

Spre deosebire de PSD, care a declanșat un război fiscal împotriva mediului privat (atât împotriva firmelor, cât și a angajaților), PNL vine cu o viziune care să stimuleze munca, dezvoltarea economiei de piață și a capitalului. – a spus senatorul Eugen Țapu Nazare

PUBLICITATE