Senatorul PNL Neamț – Eugen Țapu-Nazare – aduce clarificări legate de Legea Pensiilor

În contextul discuțiilor aprinse legate de Legea Pensiilor, senatorul PNL Neamț, Eugen Țapu-Nazare, a transmis unele precizări esențiale pentru a corecta anumite informații și a aduce lumină asupra demersurilor făcute în cadrul noii legi.

Senatorul a evidențiat câteva aspecte cruciale legate de evoluția pensiilor în ultimii ani, subliniind că în ultimii patru ani, PNL a majorat punctul de pensie de trei ori, de la 1.265 de lei la 1.785 de lei, reprezentând o creștere de aproximativ 40%.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acesta a subliniat faptul că următoarea majorare de 13,8%, care va fi aplicată începând cu 1 ianuarie 2024, a fost decisă tot de PNL, prin decizia fostului premier Nicolae Ciucă.

Eugen Țapu-Nazare a continuat să aducă în discuție și o viitoare majorare, planificată pentru 1 septembrie 2024, ce va aduce o nouă creștere, cu o medie de 40%, fără ca nicio pensie să fie redusă.

Mai jos, mesajul senatorului Eugen Țapu-Nazare:

„Câteva precizări importante legate de Legea Pensiilor, pentru că unii nu au măsură și decență:

În ultimii patru ani, PNL a #majorat punctul de pensie de trei ori, de la 1.265 lei, la 1.785 lei, ceea ce înseamnă o creștere cu circa 40%;

Următoarea majorare, de 13,8%, ce va fi aplicată de la 1 ianuarie 2024, a fost hotărâtă tot de PNL, prin decizia ex-premierului Nicolae Ciucă;

De la 1 septembrie 2024, va fi aplicată o nouă creștere, în medie de 40% și nicio pensie nu va scădea;

Condiția esențială este ca taxele și impozitele românilor să nu crească, iar banii publici să fie cheltuiți cu eficiență și responsabilitate pentru a ne asigura că există fondurile necesare acestor majorări.

De altfel, ne vom opune oricăror majorări de taxe și impozite.

Cu alte cuvinte, am acționat, am luat decizii corecte față de pensionari. Și nici nu am ieșit în spațiul public cu declarații pompoase, nu ne-am asumat mai multe merite.

Partidul Național Liberal a votat noua Lege a Pensiilor, pentru că veniturile seniorilor trebuie să crească. Dar rămân neplăcut surprins să văd ”viteji” care se bat cu pumnul în piept că sunt singurii preocupați de soarta pensionarilor. Lor le transmit că un pic de măsură și respect nu strică.”

PUBLICITATE