Senatorul PNL, medicul Leon Dănăilă, vrea ca marijuana să se comercializeze în farmacii

Deși nu este legală în România, marijuana devenit legală în foarte multe țări și este din ce în ce mai mult utilizată de tineri. Astfel, și românii ar putea cumpăra marijuana din farmacii, dacă propunerea senatorului PNL, reputatul medic Leon Dănăilă, se va concretiza.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Are efect anticanceros, are efect împotriva leucemiilor, împotrva Alzheimer, are efecte benefice asupra formelor de cancer, asupra maladiei Parkinson, deci sunt nişte efecte benefice. Problema e să nu se dea această marijuană la copii de până în 15 ani, pentru că s-a dovedit că este consumată de copii produce nişte atrofii cerebrale şi produce boli psihice„, a declarat neurochirurgul Leon Dănăilă.

Marijuana este utilizată în scopuri medicinale pentru diferite tipuri de cancer, HIV/SIDA şi unele probleme neurologice în Austria, Cehia, Danemarca, Croaţia sau Italia, în timp ce în Spania, Olanda şi în unele state americane este legală chiar folosirea în scopuri recreative a acestui drog uşor.

Până în prezent, planta a fost legalizată în șase țări europene: Polonia, Cehia, Finlanda, Olanda, Portugalia şi Spania și în alte 23 de țări din lume. – notează bugetul.ro

PUBLICITATE