Senatorul PNL Eugen Țapu a votat împotriva dublării alocațiilor pentru copii

În cadrul ședinței Senatului de astăzi, 3 decembrie, pe ordinea de zi a fost un proiect care susținea o creștere cu doar 20% a alocațiilor pentru copii și nu dublarea acestora, așa cum prevedea legea votată de fostul Parlament.

Practic, după votul de astăzi din Senat, copiii rămân cu doar mărirea de 20% care va avea loc de la 1 ianuarie 2021. Astfel, 60% din majorarea votată de fostul Parlament nu se va mai acorda.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Senatorul liberal Eugen Țapu Nazare a votat împotriva dublării alocațiilor, asta însemnând că a susținut doar o singură mărire, cu 20% a acestora care va avea loc în ianuarie 2021. Senatorul PSD Răzvan Cuc și senatorul AUR Sorin Lavric s-au împotrivit acestui proiect de lege.

Fostul Parlament, în care PSD deținea majoritatea, a votat pentru dublarea alocației de stat pentru copii. Invocând situația economică precară, Guvernul anterior condus de Ludovic Orban a decis prin Ordonanță de Urgență că alocațiile nu se vor dubla pe loc, ci vor crește etapizat, cu câte 20%, până în 2022, pentru a nu destabiliza bugetul de stat.

Noua coaliție de guvernare (PNL, USR PLUS, UDMR) a deci astăzi să schimbe macazul și să nu mai dubleze deloc alocațiile, informează stiripesurse.ro.

Astfel, coaliția de guvernare a decis că alocația de stat pentru copii va mai crește doar cu 20% de la 1 ianuarie 2021 și atât. Celelalte creșteri de câte 20%, care ar fi trebuit să aibă loc în iulie 2021, ianuarie 2022 și iulie 2022, NU VOR MAI AVEA LOC.

PUBLICITATE