Senatorul Eugen Țapu, proiect de lege menit să reducă fraudele administratorilor asociaţiilor de locatari

Administratorii de bloc ar putea fi obligați să prezinte toate actele la control atunci când există suspiciuni de fraudă, potrivit unui proiect de lege initiat la Senat de senatorul PNL Eugen Tapu Nazare. În caz contrar, administratorii de bloc riscă amenzi de până la 3.000 de lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„În ultimii ani, în spaţiul public au apărut numeroase dezbateri referitoare la abuzuri ale administratorilor, falsuri în acte, delapidări, fraude, multe dintre acestea ajungând în faza urmăririlor penale sau a condamnărilor, cu grave consecinţe asupra populaţiei care este nevoită, din banii proprii, să suporte aceste fapte.

Unităţile administrativ-teritoriale primesc anual sute sau mii de reclamaţii de la membrii asociaţiilor care se consideră nedreptăţiţi sau înşelaţi de administratori, motiv pentru care primăriile dispun controale pentru luarea măsurilor care se impun”, se precizează în expunerea de motive a proiectului de lege.

Eugen Tapu Nazare sustine, in expunerea de motive, ca este nevoie ca reprezentanţii primăriilor care vin în control la asociaţiile de proprietari, ca urmarea sesizărilor, să aibă în spate şi o prevedere legală expresă care să le întărească atribuţiile.

Vezi și:
 – adresa de înaintare a iniţiativei legislative pentru dezbatere
 – forma iniţiatorului
 – expunerea de motive la iniţiativa legislativă
 – adresa pentru aviz la Consiliul legislativ, Guvern, Consiliul economic şi social,…
 – Evaluare primară

PUBLICITATE