Senatorul Eugen Țapu Nazare despre legea „pensiilor speciale”: PSD este pentru privilegii

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc astăzi, 20 decembrie la sediul organizației PNL Piatra Neamț, senatorul Eugen Țapu Nazare, a ținut să precizeze poziția Partidului Național Liberal cu privire la legea „pensiilor speciale pentru parlamentari”, care a fost votată în parlament săptămâna trecută.

„Partidul Național Liberal, s-a opus de la bun început pensiilor speciale pentru parlamentari. Considerăm că este incorect pentru că această lege creează discriminări între cetățeni. Proiectul a fost propus de către Partidul Social Democrat și împins în parlament de către parlamentarii PSD. Pe ei i-au interesat foarte puțin părerile cetățenilor și este ciudat că un partid social democrat care pretinde că este aproape de oameni a susținut așa de puternic o măsura care îi îndepărtează de oameni. Problema e că este pusă în joc și imaginea Parlamentului care și așa este una destul de jos în ochii românilor. Realitatea este clară: PSD este pentru privilegii și PNL este împotrivă.”

Legea a fost retrimisă în parlament la reexaminare de către președintele Klaus Iohannis „și acest gest gest arată că președintele și-a arătat dezaprobarea fața de această idee.”

PNL a fost împotriva legii și a prima dată dar și acum, când au ieșit pur și simplu din sală „tocmai pentru a nu mai da apă la moara zvonurilor PSD care susțineau că și liberalii ar fi de acord cu această lege. Am plecat din sală ca să clarificăm poziția și să fie clar cine votează așa ceva. Au fost 287 de voturi pentru și unul împotrivă.”

Sunt convins că și cetățenii din județul neamț sunt revoltați că parlamentarii PSD din Neamț au votat o astfel de lege. În întâlnirile care vor urma între cetățeni și parlamentarii nemțeni ai PSD, oamenii îi vor lua serios la întrebări pe aceștia, de ce și-au votat privilegii.

Cel mai bun exemplu este al președintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus care a spus clar că refuză să facă cerere, dacă această lege va fi adoptată și că nu va beneficia de aceste beneficii nemeritate. 

În finalul conferinței, senatorul a transmis atât în numele propriu dar și în numele colegilor din PNL Neamț, La mulți ani, tuturor nemțenilor dar în special cetățenilor din Piatra Neamț, sărbători fericite și un an nou mai bun pentru toți.

PUBLICITATE