Senatorul Eugen Țapu despre mutarea ambasadei din Israel: PSD confundă Tel Aviv cu Tel Drum

Senatorul PNL Neamț, Eugen Țapu-Nazare, trage un semnal de alarmă în ce privește incompetența și eșecul Guvernului atât pe plan intern dar și în ce privește interesele geopolitice şi geostrategice ale României, făcând referire la decizia Guvernului la mutarea ambasadei din Ierusalim.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Declarație politică – senator Eugen Țapu-Nazare:

Onorat Senat,
Doamnelor şi domnilor senatori,

Ne-am lămurit foarte repede că, din păcate, cei care nu au experienţă politică, nu au experienţă administrativă, nu au experienţă managerială, nu pot să facă faţă unor funcţii cu responsabilităţi înalte. Uitaţi-vă la actualul guvern, cât de grav este eşecul, cât de mare este incompetenţa care îl caracterizează, tocmai datorită lipsei de experienţă a membrilor guvernului”, spunea Călin Popescu Tăriceanu, în data de 17 noiembrie 2016, despre guvernul tehnocrat. Da, numai că fiind deja teleportat în viitor, în mod cert a grăit un mare adevăr despre guvernarea proprie, PSD-ALDE! Atât Tăriceanu, cât şi Dragnea au preluat puterea lămuriţi fiind de lipsa de experienţă politică, administrativă, managerială a cadrelor de partid, fie din PSD, fie din ALDE, dar, cu toate acestea, au format trei guverne „conservă de varză cu carne de tun”, având termen de expirare la şase luni de la învestire! 

Dacă nu era suficient cât de grav este eşecul în plan naţional şi cât de mare este incompetenţa care o caracterizează, şefa „conservei PSD-ALDE nr. 3”, Viorica Vasilica Dăncilă, în numele „păcii şi liniştii veşnice”, însoţită, uneori, de Liviu Dragnea, făcătorul şi desfăcătorul de „conserve” (guverne), umblă chiaună prin alte state cu o agendă total paralelă, chiar potrivnică intereselor geopolitice şi geostrategice ale României. Confundând Tel Aviv cu Tel Drum, şefa guvernului şi-a imaginat că mutarea ambasadei unui stat este ca şi cum ar muta Academia Oamenilor de Ştiinţă de la Bucureşti la Videle, băgând astfel România în mijlocul unui scandal diplomatic internaţional. Aceasta, pe persoană fizică, dar în numele întregii naţiuni române, aflată fiind în Statul Israel a angajat discuţii cu oficiali israelieni privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, fără a-i fi fost încredinţat un mandat asumat politic, prin consens. Acest gest incalificabil şi de o gravitate maximă a dus ţara noastră la periferia Europei, erodând grav şi tradiţia veche în ceea ce priveşte bunele relaţii diplomatice în zona Orientului Mijlociu. 

Stimaţi colegi şi stimate colege senatori,

Nu numai incompetenţa este sursa „beţiei politice” a PSD-ALDE, ci şi acţiunile premeditate ale unora de a face rău, cu mâna altora! Voltaire spunea că, citez: „Cei ce te fac să crezi absurdităţi sunt aceiaşi cu cei care te fac să comiţi atrocităţi”, am încheiat citatul! Aşadar, doamna Dăncilă şi toţi ceilalţi colegi de „conservă” nu realizează că cei doi şefi ai PSD, respectiv ALDE, veşnicii „amorezi din secţia de geriatrie”, îndeamnă propriul guvern la comiterea de atrocităţi prin inocularea unor absurdităţi. Astfel, cei doi conducători profund îndrăgostiţi de 20-20, numai de România nu, supun ţara noastră la umilinţe incomensurabile în faţa partenerilor europeni, cât şi a celor din zona Orientului Mijlociu. Tipul acesta de acţiuni împotriva intereselor geopolitice şi geostrategice ale ţării noastre devoalează ura şi dispreţul profund al actualei puteri aflate la guvernare faţă de România. 

Onorat Senat,

Numai cei care şi-au asigurat necesarul de „anticorpi din laptele sovietic” se pot ferici din a face rău propriei naţiuni! Am să închei această declaraţie politică redând un citat al fostului mare politician american, Adlai E. Stevenson (candidat din partea Partidului Democrat la alegerile pentru postul de preşedinte al SUA în 1953 şi 1956 şi fost ambasador la Naţiunile Unite), cu speranţa profundă că cine are urechi să audă, va auzi, cine are ochi să vadă, va vedea şi cine vrea să înţeleagă, va înţelege ura şi dispreţul actualei coaliţii de guvernare, PSD-ALDE, la adresa propriei naţiuni, astfel că, citez: „Patriotismul nu este o izbucnire de emoţie scurtă şi nebunească, ci o dăruire liniştită şi statornică de o viaţă!” , am încheiat citatul. – este declarația politică a senatorului Eugen Țapu

PUBLICITATE