Semaforul de la Unic a fost montat. Primele efecte: claxoane, înjurături și infracțiuni rutiere

În Piatra Neamț a fost montat un semafor care dă bătăi de cap atât șoferilor cât și pietonilor. Începând de astăzi, trecerea de pietoni de la Unic este semaforizată iar atât șoferii cât și cei care vor să treacă strada vor trebui să fie foarte atenți.

Am stat în această seara câteva minute să filmăm și să vedem cum îmbunătățește traficul, semaforul de la Unic. Situația este una tragico-comică. Foarte mulți pietoni care sunt obișnuiți să traverseze fără a fi atenți, nu observă semaforul, dar sunt și mașini care trec pe culoarea roșie tot din aceeași obișnuință dar și din faptul că semaforul NU este presemnalizat. Astfel, montarea acestui semafor (până se vor obișnui cu el) nu aduce decât înjurături, claxoane și în cel mai nefericit caz, accidente.

DSC_1624În atenția pietonilor. Semaforul este prevăzut cu un buton, pe care dacă nu-l apăsați veți sta mult și bine până se va face culoarea verde. Din momentul apăsării butonului, semaforul se va face verde după un timp calculat între 15-90 secunde (în funcție de timpul care a trecut de la ultima apăsare).

 

loading...

10 comments

 1. Au trecut pe rosu in fata politiei. Ar fi fost normal sa actioneze cumva..

 2. Semaforul chiar nu are nici o problema. functioneaza perfect. utilizatorii acestuia au probleme. cred ca ar fi mai corect titlul acesta

 3. Pentru șoferii care vin de pe Dacia sau de pe Orhei, or să se facă niște cozi interminabile ce or să perturbe și circulația în cele doua sensuri giratorii ce fac legătura intre aceste străzi si cea din fața Unicului. Asta pentru că, atunci când se face verde, nu se poate înainta dincolo de trecerea de pietoni, pentru că acolo deja este coadă pentru intrarea în sensul giratoriu din fața hotelului Ceahlău. Când se face roșu, te uiti disperat că tocmai atunci ai fi avut un moment favorabil să intri în sensul giratoriu, dar tu nu ești în preajmă pentru că… stai la semafor !

 4. Experiențe făcute pe bani publici. Trebuie o noua redesenare tehnica a străzilor si intersecțiilor din oraș. Nu porcarii de semafoare puse la mișto ca sa vadă prostimea ca primăria lucrează. In câte orașe mari ale Europei a fost primarul Chitic? Din ce face in orașul piatra Neamț îmi dau seama ca a fost doar la Orhei sau la bălți

 5. aia care pun semafoarele langa sensurile giratorii sunt nebuni…..sensul ala giratoriu o sa se blocheze de fiecare data cand o sa se faca rosu si o sa fie trafic din plin…..mai ales vara sau zilele de craciun

 6. SERGIU MATACHE

  Am inteles chestiunea cu injuraturile si claxoanele dat fiind si sezonul in care se intorc acasa tot felul de superdotati plecati la invatat limbri straine dat fiind ca au esuat in invatarea limbii romane dar de aici si pina la infractiuni este cale lunga.Inteleg si entuziasmul stiristului dar sa ne oprim la nivelul contraventiilor .Este o luna cind in general se practica stirile de bine dar sa nu exageram cind se arunca si cite una mai putin „placuta”.In rest asteptam stiri legate de subiect .Bag de seama ca este de importanta deosebita daca in mai putin de doua saptamini apare de doua ori ca stire legata de zona si situatie.Keep going!!!

 7. Nu, nu o sa blocheze acel sens giratoriu, ci o sa se blocheze la acel semafor, cum am spus mai sus. Asta pentru ca, dupa ce ai primit verde si intri SPRE sensul giratoriu, ai… CEDEAZA TRECEREA! Deci, vii dinspre Unic, stai la semafor la rosu, si DOAR daca esti primul sau al doilea poti trece de trecerea de pietoni (si asta DOAR daca s-au eliberat cei cativa metri pana la sensul giratoriu! Daca nu, stai la semafor si la verde!), dupa care te opresti, pentru ca trebuie sa dai prioritate celor ce vin din, de pe Petru Rares, dar si celor care vine de pe Mihai Eminescu si trec pe langa hotel pentru a merge pe Ana Ipatescu sau Stefan cel mare. Pentru ca asa spune semnul de pe asfalt. Apoi, trebuie sa casti ochii ca odata ce treci de el, ca sa dai inca o data prioritatea de stanga, in mod normal, intr-un sens giratoriu. Si uite asa, daca nu dispare semnul de pe asfalt cu Cedeaza trecerea, ca sa se puna celor ce vin de pe Petru Rares, o sa fie un haos acolo, numai din cauza montarii acelui semafor.

 8. Eu as vrea sa aud si parerea altora despre montarea (turnarea pe si cu asfalt) a ”cocoaselor” de la Regiment pana spre Dedeman. De cate ori merg cei ce au dat dispozitie sa se monteze acestea pe acea zona si daca merg cu masina personala. Nu, eu nu zic ca-s nebuni ci ca, in mod intentionat si-au batut joc. Cum e posibil sa fie montate acestea nu din 100 ci chiar la 50 metri distanta una de alta? Daca ai vederea buna si esti langa o astfel de cocoasa, le vezi mai departe si pe celelalte doua care urmeaza. Vor sa-si bata si mai mult joc de masinile si banii nostri?! Sa mai deseneze inca 10 treceri de pietoni, sau, de ce nu, in dreptul fiecarei porti si sa monteze cocoase. Care este interesul, ca eu nu-l inteleg?!

 9. nu vad rostul semaforului in acea zona….

 10. cu cocoasele alea nimic de zis….prima problema este ca una dintre ele nu este semnalizata conform legislatiei (nu are deloc indicator care sa te avertizeze) daca nu cunosti strada iti raman rotile acolo sau daca sunt 2 persoane care nu cunosc strada si circula cu masina una in spatele celuilalt cel din fata franeaza brusc iar cel din spate nu se asteapta la asta mai ales ca a trecut de 3 astfel de cocoase si se urca pe el…alta problema avem bani de cocoase avem bani de semafoare dar nimeni nu are bani sa faca prima banda pe ambele sesuri…si sunt asa de ani buni de zile in concluzie o bataie de joc! pentru ce mai platesc rovinieta si restul taxelor daca trebuie sa mergi cu masina la service sa schimbi bucsele la 3 luni???

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*