Semaforul de la Unic a fost montat. Primele efecte: claxoane, înjurături și infracțiuni rutiere

În Piatra Neamț a fost montat un semafor care dă bătăi de cap atât șoferilor cât și pietonilor. Începând de astăzi, trecerea de pietoni de la Unic este semaforizată iar atât șoferii cât și cei care vor să treacă strada vor trebui să fie foarte atenți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Am stat în această seara câteva minute să filmăm și să vedem cum îmbunătățește traficul, semaforul de la Unic. Situația este una tragico-comică. Foarte mulți pietoni care sunt obișnuiți să traverseze fără a fi atenți, nu observă semaforul, dar sunt și mașini care trec pe culoarea roșie tot din aceeași obișnuință dar și din faptul că semaforul NU este presemnalizat. Astfel, montarea acestui semafor (până se vor obișnui cu el) nu aduce decât înjurături, claxoane și în cel mai nefericit caz, accidente.

DSC_1624În atenția pietonilor. Semaforul este prevăzut cu un buton, pe care dacă nu-l apăsați veți sta mult și bine până se va face culoarea verde. Din momentul apăsării butonului, semaforul se va face verde după un timp calculat între 15-90 secunde (în funcție de timpul care a trecut de la ultima apăsare).

 

PUBLICITATE