Șeful fake news-ului în Neamț: „Manipulare clasică, între 3-4 adevăruri mai strecoară o vrăjeală”

De câțiva ani, un nou tip de presă și-a făcut apariția la nivel mondial – fake news-ul – iar câțiva frustrați, unii dați afară de pe la diverse organe de presă, se văd nevoiți să se facă văzuți/auziți/citiți doar prin aceste metode de manipulare și minciună.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Manipulare clasică – între 3-4 adevăruri mai strecoară o vrăjeală” este un citat care îi aparține unui astfel de personaj, Daniel Vinca. Problema e că deja situația devine patologică, s-a ajuns ca acest sfertodoct cu 12 clase să treacă de la câteva „vrăjeli” la mitomanie.

Cazurile sunt multe. Zeci, poate sute de articole publicate într-un site (neacreditat de multe instituții publice) în care minciuna a devenit politica redacțională. S-au și scris câteva articole în care pseudo-jurnalistul a modificat (TRUCAT) pozele (vezi – AICI / AICI / AICI). Dar asta nu-l împiedică să continuie manipularea, minciuna și defăimarea celor care nu-l plătesc.

Și pentru că vorbeam despre mitomanie, dovada că manipularea nu e doar în articolele în care atacă oameni politici sau șefi de instituții, am să vă dau un exemplu de penibilitate maximă. Mai jos, aveți câteva fotografii publicate de Daniel Vinca pe vestea.net, în care spune: „Zeci de cititori Vestea ne dau mesaje disperate în care acuză autorităţile de blocajul rutier infernal de la intrarea în Piatra Neamţ dinspre Bicaz (…) Fotografiile primite de la cititori sunt elocvente:

Cu alte cuvinte, acei ZECI de cititori Vestea care i-au trimis fotografiile (vezi articolul – AICI), merg cu aceeași mașină cu sigla Vestea. Și ca să demonstrăm că există un autoturism cu insigna Vestea în parbriz, prezentăm și fotografii cu acesta:

Da, ați văzut bine. Mașină parcată lângă trecerea pentru pietoni, într-un sens giratoriu. Culmea, vorbim despre un individ care dă lecții și face articole celor care parchează aiurea și își permite să le spună că „Ai parcat ca un BOU!”.

Sunt imagini care ar trebui să spună totul despre ipocrizia unui asemenea individ care se dorește a fi „formator de opinie” și despre motto-ul după care se ghidează: „Manipulare clasică, între 3-4 adevăruri mai strecoară o vrăjeală”.

Nota bene: De ce publicăm (și vom mai publica) astfel de minciuni, manipulări și ipocrizii? Pentru că dorim să tragem un semnal de alarmă asupra articolelor care depășesc sfera denigrării și a manipulării. Pentru că în ulima perioadă, s-a format un „mecanism / sistem” bine construit pentru anumite scopuri politice / pecuniare, care-și dorește să acapareze controlul asupra județului nostru prin astfel de personaje. Vom reveni și vom vorbi și despre oamenii (politicienii) care plătesc și instigă un astfel de personaj care, mai nou, așa cum se lăuda între prieteni, și-a tras un alt „pitbull” care să-i susțină și să-i continuie mizeriile.

PUBLICITATE