Șeful campaniei de vaccinare anunță când se vor putea redeschide școlile în România

În cadrul Emisiunii „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, a fost invitat medicul militar Valeriu Gheorghiță, cel care este însărcinat să se ocupe de programul de vaccinare al populației împotriva Covid-19.

Acesta a explicat de ce este important să se vaccineze cadrele didactice şi persoanele din categoriile vulnerabile, astfel încât şcolile să se poată redeschide în siguranţă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În faza a doua de vaccinare intră profesorii şi populaţia în vârstă. Asta înseamnă că am putea redeschide şcoala în siguranţă la sfârşitul lui martie – începutul lui aprilie când începem etapa a treia de vaccinare. Atunci vom fi fi terminat deja etapa a doua pentru categoriile vulnerabile şi pentru persoanele care deservesc activităţi esenţiale„, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

El a subliniat că în cazul copiilor nu s-a pus problema severităţii bolii, ci că aceştia se pot infecta, pot să fie asimptomatici şi să transmită altor persoane acest virus.

Gheorghiţă a adăugat că la şcoală, activitatea este foarte bine organizată, cel puţin pentru copiii mici, şi că riscul de expunere a acestora în timpul orelor era foarte mic. Riscul era legat de activităţile din afara şcolii – transport în comun, parc sau alte activităţi.

PUBLICITATE