Ședință extraordinară la C.L. Piatra-Neamț. Motivul: ilegalități mari la Locativ Serv

Grupul consilierilor locali ai PNL Piatra-Neamț, au convocat pentru ziua de luni (6 martie 2017), o ședință extraordinară cu următorul proiect de hotărâre:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
  • Hotărâre privind modificarea HCL nr. 190/2016, privind împuternicirea consilierilor locali să reprezinte interesele municipiului Piatra-Neamț în societățile comerciale la care municipiul Piatra-Neamț este asociat sau acționar

Cu alte cuvinte, grupul consilierilor locali ai PNL, propune schimbarea din AGA Locativ Serv a domnilor consilieri Misăilă Cătălin și Moroiu Maria-Claudia pentru că aceștia nu au luat nicio măsură asupra ilegalităților care desfășoară în acest moment în cadrul societății Locativ Serv SRL.

„Prezenta expunere de motive dorește să atragă atenția asupra ilegalităților care desfășoară în acest moment în cadrul societății Locativ Serv SRL, societate al cărui acționar majoritar este Consiliul Local Piatra Neamț.

Astfel, Consiliul de administrație, prin act adițional, a prelungit în mod nelegal contractul de mandat al directorului general cu 4 (patru) ani, de la 01.03.2017, până la 28.02.2021, încălcând OUG 109/2011, art.64, care prevede foarte clar că directorul interimar are un mandat de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii acestuia, pentru motive temeinice până la 6 luni.

Mai mult decât atât, s-au încălcat și prevederile art.35 din OUG 109/2011 privind procedura de selecție, nerespectându-se criteriile de selecție, principiile și termenele din Lege.

Considerăm că reprezentanții Consiliului Local în Adunarea Generală a Acționarilor la SC Locativ Serv SRL, domnii consilierii locali Misăilă Cătălin și Moroiu Maria-Claudia au tolerat ilegalitățile Consiliului de administrație, neluând nicio măsură în acest sens.

Grupul consilierilor locali ai PNL, propune schimbarea domnilor consilieri Misăilă Cătălin și Moroiu Maria-Claudia cu persoane propuse în ședința Consiliului local.” – se arată în expunerea de motive

Situația de la Locativ Serv se pare că nu este tocmai in ”în sprijinul pietrenilor”, în ultima vreme, în spațiul public au apărut informații despre încălcări ale legii în ceea ce privește conducerea societății, o parte din angajați aducând acuze destul de grave actualului director interimar, Iosub Jănel.
Mai mult, deși s-au mărit chiriile la ANL-uri, reprezentanții societății „nu s-au deranjat” să iasă cu nicio motivație.

PUBLICITATE