Ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – Comunicat de presă

La Instituția Prefectului județul Neamț a avut loc, astăzi, 30 octombrie a.c., ședința ordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Ordinea de zi a ședinței a cuprins următoarele:

  1. Prezentarea şi   dezbaterea  Programului   de   măsuri   pentru   diminuarea potenţialelor efecte negative ale fenomenului de zăpor pe râul BISTRIŢA, în iarna 2015 – 2016.

Prezentare: – ing. Ion PĂVĂLEANU , directorul S.G.A. Neamţ.

  1. Prezentarea şi dezbaterea unor informări privind stadiul pregătirii pentru asigurarea viabilităţii drumurilor naţionale, judeţene şi locale, în iarna 2014-2015.

Prezentare: – reprezentant   Secţiei   de   Drumuri Naţionale Piatra Neamţ, a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România;

– Vicepreședinte Dan MANOLIU  Consiliul Judeţean Neamţ;

  1. Prezentarea şi dezbaterea Hotărârii nr. 8 din 30.10.2015 privind aprobarea măsurilor pentru   monitorizarea   şi   gestionarea   situaţiilor   de   urgenţă specifice sezonului rece, în iarna 2015-2016.

Prezentare: – col. Niţică Ioan, inspectorul şef al I.S.U. Neamţ.

  1. Concluzii şi supunerea spre aprobare a hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Prezentare: – Ioan Vlad ANGHELUŢĂ.

În ceea ce privește pregătirea pentru anotimpul de iarnă 2015-2016 fac apel la comitetele locale pentru a-și face datoria, așa cum au facut-o și în anii anteriori, în speranța că astfel nu vom întâmpina probleme pe durata sezonului rece. Țin să precizez faptul că, ne confruntăm cu o capacitate de intervenție diminuată a companiei E.ON România, care trece printr-o perioadă de reorganizare, iar acest lucru afectează timpul de soluționare a problemelor. Din nefericire, la ședința de astăzi nu avem printre noi niciun reprezentant al acestei companii. Fac astfel apel la primarii prezenți în sală pe care îi rog să facă o inventariere a situației existente în teritoriu și să aibă în vedere toaletarea  coronamentelor arborilor din apropierea rețelelor electrice, ca măsură de prevenție.

De asemenea, precizez faptul că, voi urmări ca acele stocuri de combustibil și antiderapant să fie folosite conform planului. Insist foarte mult pe lucrul în echipă bazat pe schimbul prompt de informații, atunci când este cazul, și reamintesc importanța respectării programului de permanență, atunci când avem avertizări cu cod galben, portocaliu sau roșu. De fiecare dată, atât Instituția Prefectului cât și ISU monitorizează serviciul de permanență instituit în aceste situații și subliniez că nu voi ezita ca, în cazul depistării de abateri de la această obligație, să informez opinia publică” a spus prefectul județului, Ioan Vlad ANGHELUȚĂ, în intervențiile sale din cadrul ședinței ordinare CJSU.

PUBLICITATE