Sectorul de drum dintre Şcoala ”Elena Cuza” şi Liceul “Victor Brauner” va avea o altă semnalizare rutieră

Peste câteva zile, sectorul de drum dintre Şcoala ”Elena Cuza” şi Liceul “Victor Brauner” (b-dul Decebal) va avea o altă semnalizare rutieră, cu scopul de a mări siguranţa elevilor care învaţă la unităţile şcolare din zonă dar şi a fluidizării traficului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Una din primele propuneri cu care am venit anul trecut în comisia rutieră a fost amplasarea unui semafor cu buton la trecerea pentru pietoni din faţa Şcolii “Elena Cuza”. Foarte mulţi părinţi care au copii la această unitate şcolară mi-au solicitat să intervin pentru a mări gradul de siguranţă în traversarea pe acea trecere. Mai mult decât atât, Poliţia Rutieră mi-a furnizat o statistică alarmantă cu privire la evenimentele rutiere pe acel sector de drum: 3 persoane decedate şi 62 accidente cu victimă, dintre care 11 rănite grav. – a declarat consilierul Romel Bîrjoveanu

Astfel, Comisia rutieră a hotărât montarea unui semafor cu buton (asemeni celui de la Unic) dispus după staţia de autobuz pentru a nu bloca sensul giratoriu, desfiinţarea trecerii pentru pietoni din faţa Şcolii “Elena Cuza”, dar și desfiinţarea trecerii din zona “Latino” şi mutarea trecrerii de la Liceul “Victor Brauner” spre Biserica Precista. Practic, din 3 treceri de pietoni vor rămâne doar două, amplasate pentru a fluidiza traficul şi a mări siguranţa în traversare.

Pentru a nu mai exista blocaj rutier în intersecţia de la Biserica Precista, vor fi amplasate separatoare de sens care nu vor mai permite ieşirea spre stânga de pe str. Mihail Sadoveanu.

Odată cu aceste modificări rutiere, va creşte fluidizarea traficului, se vor reduce considerabil numărul accidentelor dar şi „vânătoarea de permise” care exista în faţa Şcolii “Elena Cuza”.
Ştiu că orice schimbare va da bătăi de cap conducătorilor auto, dar cu calm şi înţelegere, se poate circula în condiții optime – a mai spus consilierul Romel Bîrjoveanu

PUBLICITATE