Secția ATI a Spitalului modular funcționează! Dr. Florin Roșu a fost numit medic coordonator

Spitalul modular de la Lețcani funcționează de câteva zile cu tot ceea ce înseamnă complexitatea unui personal medical dintr-o secție ATI. Primii 6 pacienți au fost deja internați la terapie intensivă.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ, a confirmat că probele efectuate la instalațiile de oxigen au decurs corespunzător, iar marți, 3 noiembrie, a fost deschisă secția:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La Lețcani, în momentul de față, secția de Terapie Intensivă este pregătită. Am dat aviz pentru internarea primului pacient în stare gravă. Spitalul de la Lețcani funcționează cu gardă permanentă și cu tot ceea ce înseamnă complexitatea unui personal medical dintr-o secție ATI.”, informează radoiasi.ro.

Coordonatorul Spitalului modular de la Lețcani a fost numit medicul Florin Roșu, şeful secţiei ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Spitalul modular de la Lețcani am început să-l operaționalizăm, începând de marți, 3 noiembrie, au intrat primii pacienți în terapie intensivă. Este vorba de primii 6 pacienți. Vom începe să admitem gradual pacienți, întâi 6, apoi 12, 18, 24 și sperăm să nu ajungem până la 48 de pacienți.

Pentru că 48 de pacienți îngrijiți la ATI este un număr foarte mare, dar sigur, prin prisma faptului că medicii români sunt bine pregătiți, vom face în așa fel încât să facem față situației”, a declarat acesta pentru digi24.ro.

Medicul Florin Roșu, proaspătul coordonator al Spitalului modular de la Lețcani, este unul din cei mai bine pregătiți medici ieșeni în lupta contra noului Coronavirus. În urmă cu ceva timp, a refuzat o ofertă de muncă foarte bine plătită în Irlanda, el dorind să rămână în Iași, unde împreună cu managerul Carmen Dorobăț, a pus pe picioare secția ATI, unde ajung pacienți din întreaga Moldovă.

PUBLICITATE