Seară literară cu pietreanul Ștefan Baghiu, la Literaturhaus Viena

Luni, 28 septembrie, la ora 19.00, are loc la Literaturhaus Viena (Zieglergasse 26A, 1070 Viena), o seară literară în compania poetului Ștefan Baghiu, a scriitorului și directorului Literaturhaus Berlin, Ernest Wichner și a actorului austriac Till Firit.

Ștefan Baghiu a publicat în urmă cu doi ani primul său volum de poezie, intitulat ‘Spre Sud, la Lăceni’, tradus în limba germană de Ernest Wichner. În cadrul evenimentului de la Literaturhaus Viena, Ernest Wichner îl prezintă pe tânărul autor Ștefan Baghiu și recită poezii din propriul său volum ‘bin ganz wie aufgesperrt’. Totodată, actorul Till Firit recită poeziile în limba germană semnate de Ștefan Baghiu.

Evenimentul, organizat de KulturKontakt Austria, în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Viena și Literaturhaus Viena, va fi moderat de Ernest Wichner. Lecturile vor fi acompaniate muzical de Yorgos Nousis (chitară).

Ștefan Baghiu s-a născut în anul 1992 în Piatra Neamț. A studiat secția filologie româno-franceză la Universitatea ‘Babeș-Bolyai’ din Cluj-Napoca. Autorul a lansat primul său volum de poezii în anul 2013, la editura Cartea Românească, volumul fiind primit favorabil de criticii literari. Ștefan Baghiu este rezident la Viena în lunile august și septembrie în cadrul programului Writer în Residence organizat de KulturKontakt Austria și Cancelaria Austriacă pentru Cultură.

Ernest Wichner s-a născut în anul 1952, în Guttenbrunn, România. Locuiește și lucrează din anul 1975 în Germania, fiind director al Literaturhaus Berlin din anul 2003. A publicat o serie de volume de poezie, dintre care amintim ultimele volume: ‘bin ganz wie aufgesperrt'(Heidelberg 2010) și ‘Neuschnee und Ovomaltine'(Berlin 2010). Ernest Wichner a realizat numeroase traduceri din limba română în limba germană, printre care și volumul ‘Kinderland’ (‘Der erste Horizont meines Lebens’, ed. Zsolnay) de Liliana Corobca.

Institutul Cultural Român de la Viena

PUBLICITATE