Se interzic evenimentele private în toată țara (13 octombrie)

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și secretarul de stat Raed Arafat au susținut, în această seară, o declarație de presă la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pentru a anunța noile măsuri.

Astfel, evenimentele private, precum nunți, botezuri, aniversări, mese festive, în spațiile deschise și închise pe plan național vor fi interzise, până la scăderea numărului de cazuri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Este foarte greu să se respecte regulile. Nu se poartă masca, pentru că asta e natura evenimentului, oamenii mai dansează. Soluția cea mai bună de protecție și necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt sursă de transmitere”, a spus Arafat.

El a precizat că botezul și cununia de la biserică nu intră în această categorie, pentru că există reguli speciale pentru aceste ceremonii. Acestea se pot desfășura în prezența a cel mult 16 persoane.

Este vorba despre mesele festive”, a precizat el.

Totuși, referitor la campania electorală, se reduce numărul participanților la 20 de persoane (în interior) și 50 de persoane (în exterior)

Vezi și Noi restricții în România! Evenimentele, interzise. Masca, obligatorie. Se închid localurile în funcție de incidență (13 octombrie)

PUBLICITATE