Se întâmplă în România: Bărbat surdo-MUT, amendat că a STRIGAT lozinci anti-PSD

Un bărbat din București care este surdo-mut a fost amendat de Jandarmeria Bucureşti cu 2.000 de lei pe motiv că a scandat lozinci anti-PSD cu prilejul congresului partidului din 10 martie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Printre protestatarii amendaţi la Congresul PSD din 10 martie se numără şi un bucureştean surdo-mut, în al cărui proces verbal jandarmul a notat, la descriererea faptei, că bărbatul a scandat lozinci anti-PSD.

După Congresul Extraordinar al PSD, Jandarmeria Română a trimis un val de amezi protestarilor care au fost prezenţi vis-a-vis de Sala Palatului. Valoarea amenzilor depăşeşte 14.000 de lei. În ziua Congresului au fost sancţionate 6 persoane pentru perturbarea ordinii şi liniştii publice, 4 dintre acestea au fost conduse către secţiile de poliţie cu duba Jandarmeriei. (Fără să fie legitimate şi fără să li se aducă la cunoştinţă contravenţia săvârşită). Astăzi, au fost primite prin poştă 11 procese verbale care au ca numitor comun „participarea la o contramanifestaţie.. scandând lozinci impotriva participanţilor la Congresul PSD”. Niciunul dintre cei sancţionaţi nu au fost legitimaţi şi nici nu li s-a comunicat că ar săvârşi vreo contravenţie„, se arată pe pagina de Facebook Corupţia Ucide.

Bărbatul de 54 de ani s-a aflat printre cei care au participat la un protest, în faţa Sălii Palatului din Bucureşti, în timpul desfăşurării congresului social-democraţilor. La fel ca şi alţi 15 manifestanţi, a primit o amendă. În cazul său este vorba de 2.000 de lei. Conform procesului verbal, a fost sancţionat pentru participarea la o contra-manifestaţie şi scandarea de lozinci.

În legătură cu informaţia apărută în spaţiul public, cu privire la sancţionarea unei persoane, Jandarmeria Capitalei face următoarele precizări: Persoana la care se face referire a participat, alături de mai multe persoane, în data de 10 martie a.c. la o contramanifestaţie şi a fost sancţionată pentru acest fapt, lucru precizat în procesul-verbal la rubrica “încadrarea faptei” (art. 26 lit. g. din Lg. 60/1991), faptă prevăzută de legea adunărilor publice cu sancţiune între 500 şi 5000 de lei. Asupra temeiniciei şi legalităţii aspectelor menţionate de agentul constatator în descrierea faptei din procesul-verbal încheiat se poate pronunţa doar o instanţă de judecată, în cazul în care procesul-verbal va fi contestat de către respectiva persoană„, precizează Jandarmeria Română, într-un comunicat de presă.

PUBLICITATE