Se întâmplă în România: Amendat pentru că a înjurat PSD pe Facebook

Un român a fost amendat cu 200 de lei în urma unei postări publice făcute pe pagina sa de socializare, în care a adresat injurii Partidului Social Democrat. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un bistriţean stabilit în Anglia, Călin Lucian Farcaș, a postat pe contul de Facebook, duminica seară, amenda pe care a primit-o în urma expresiilor jignitoare adresate PSD printr-o postare din data de 12 martie.

Amenda a fost data în data de 28 aprilie de către Poliția municipiului Bistrița, iar în procesul verbal se arată că el „a postat pe rețeaua de socializare Facebook un mesaj public prin care a adresat expresii și cuvinte jignitoare la adresa mai multor persoane din cadrul formațiunii politice PSD Bistrița-Năsăud”, relatează presa locală.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, a declarat luni, pentru AGERPRES, că măsura sancţionării contravenţionale a fost luată în urma unei sesizări formulate în data de 17 martie de către formaţiunea politică vizată.

„A fost în urma unei sesizări formulate în data de 17 martie de către o formaţiune politică. (…) A fost sesizată printr-o petiţie. Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Bistriţa au avut-o în lucru şi au făcut verificări cu privire la sesizare, la aspectele semnalate”, a precizat Sîrb.
Amenda a fost dată la Legea 61/1991, art.2, punctul 1, unde se specifică că reprezintă contravenţie „săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice”.

Bistriţeanul a anunţat, tot printr-un mesaj public pe pagina sa de socializare, că nu intenţionează să achite această amendă, pe care o consideră „o parodie”, şi că se va adresa justiţiei pentru că i-a fost lezat dreptul la liberă exprimare.

PUBLICITATE