Se întâmplă în Piatra-Neamț. „Școală de oraș, mai rea ca la țară”


Peste 130 de elevi dintr-o școală din Piatra Neamț învață în condiții de groază. Băncile sunt vechi de 40 de ani, caloriferele nu funcționează, iar tencuiala cade de pe pereți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Mobilierul este vechi de când eram noi și s-ar putea face o schimbare dacă este posibilitate. Soba este noua, dar mai trebuie pus un dop. Invesții au fost facute, dar dacă nu s-au finalizat bine… Centrala nu funcționează. Arată foarte bine, așa ai zice, că e foarte cald, dar iarna e dezastru, că așa e situația aici. Caloriferele sunt de design”, spune Marin Filip, coordonatorul unității școlare pentru stirilekanald

Nici panourile solare, montate pe acoperișul clădirii nu le vor ține elevilor de cald. Deși sunt montate de 6 ani, până acum au ținut loc de doar de țiglă.

Nici de afară școala nu arată prea bine. Tencuiala cade de pe pereții mâncați de timp iar terenul de sport se inundă dacă plouă mai tare. Părinții strâng din dinți de fiecare dată când îi lasă pe copii la ore dar nu au alte variante.

Promisiuni au tot fost. Iar oamenii au sperat că ceva se va schimba. De aceasta data însă, autoritățile sunt convinse ca școala va arăta în scurt timp ca una demnă de un oraș.

„Mi-am asumat ca un obiectiv personal să transform școala de la Văleni cu o instituție compatibilă cu cele din Piatra-Neamț”, a declarat viceprimarul orașului Piatra-Neamț, Luminița Vîrlan, pentru aceeași sursă citată

Vezi video – AICI

D.M.B.
PUBLICITATE