Se înlocuiesc semafoarele pe bulevardele Traian și Decebal

Atât șoferii cât și pietonii din Piatra-Neamț ar trebui să știe că în această perioadă pe bulevardele Traian și Decebal au loc înlocuirea semafoarelor.

Am solicitat în această dimineață Primăriei Piatra-Neamț o explicație pentru demontarea semaforului din fața clădirii BCR de pe bulevardul Traian, care s-a dovedit un real pericol pentru participanții la trafic (vezi articol și video AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit reprezentanților Primăriei, la două treceri pentru pietoni de pe b-dul Traian instalațiile de semaforizare au fost demontate și se așteaptă montarea altor semafoare noi.

Vor urma aceleași modificări și la alte 8 treceri pe coridorul de mobilitate (Traian – Decebal).

Mai jos, punctul de vedere al Primăriei Piatra-Neamț:

În aceste zile a început dezafectarea semafoarelor vechi de pe coridorul de mobilitate Bulevardul Decebal – Piața Mihail Kogălniceanu – Bulevardul Traian.

Până acum au fost demontate instalațiile de semaforizare de la două treceri de pietoni, unde urmează montarea semafoarelor noi.

În această perioadă, trecerile de pietoni vor fi marcate cu indicatoare rutiere de semnalizare și presemnalizare.

Semafoarele noi care urmează să fie montate vor funcționa în regim local până la finalizarea lucrărilor de pe coridoarele de mobilitate. După aceea, semafoarele vor fi conectate la sistemul de management inteligent al traficului.

Pe lângă cele două treceri de pietoni semaforizate unde au avut loc deja lucrările de dezafectare, constructorul mai are planificate încă opt alte treceri de pietoni pe coridorul de mobilitate unde se va întâmpla acest lucru.

PUBLICITATE