Se dorește scoaterea în afara legii a partidului AUR și pușcărie pentru un senator de Neamț

Deputatul PNL de Iași, Alexandru Muraru, fratele viitorului ambasador român în SUA, face o serie de declarații foarte dure într-un interviu acordat Europei libere, informează înpolitics.ro.

El vorbește despre scoaterea în afara legii a partidului AUR și condamnarea la închisoare a senatorului de Neamț Sorin Lavric, pentru declarații politice extremiste. Mai mult decât atât, deputatul Muraru știe că se va porni o acțiune în acest sens.

”E nevoie de un pact național de izolare a AUR în Parlament.”
Ceea ce fac cei de la AUR e un atac direct la toleranță, la alteritate, la diversitate care ia forma unui război ideologic pe măsură ce rețeaua câștigă teren” afirmă deputatul liberal.

De aceea, ei sunt mereu în mișcare, războiul lor nu se încheie cu nicio concesie pe care o primesc, cedarea autorității e pentru ei un pas înainte. Spre exemplu, vizitele pe care ei le fac pe la ministere arată ca o intimidare la adresa membrilor cabinetului și, din păcate, câțiva miniștri au cedat. (…)

Cei de la AUR se legitimează tocmai prin aceste acțiuni, unde vor să pară frecventabili, să se facă utili, se erijează în negociatori, purtători de mesaje ai unor categorii pe care ei le numesc „nereprezentate” sau excluse de la dialog, vor să întrețină un soi de adormire a conștiinței pentru a da ulterior alte lovituri la adresa democrației.

Ei știu să sunt pasibili de scoatere în afara legii, dar e nevoie de un pact național, parlamentar, împotriva extremismului, un angajament de izolare a lor în Parlament” mai spune Muraru.

”Subvenția de la buget pentru AUR e o sponsorizare publică a extremismului.”
Întrebat dacă AUR e o creație de laborator, deputatul răspunde: ”Pot remarca felul de campanie practicată din toamna trecută, pe rețelele de socializare, o campanie țintită către un anumit tip de public, ce nu poate fi susținută decât cu resurse imense pe care un partid neparlamentar nu le poate capacita(…)

Din decembrie au acces și la subvenția parlamentară, deci pot plăti cu bani publici o propagandă de factură neofascistă și, fără să se mențină o monitorizare strictă, riguroasă, din partea instituțiilor, se produce practic o sponsorizare publică a extremismului”.

Senatorul de Neamț -Sorin Lavric – pasibil de 3 ani de pușcărie
O altă bombă aruncată de Muraru vine cînd e întrebat de discursurile parlamentare ale senatorului AUR Sorin Lavric, în care a elogiat personalitățile unor figuri controversate din anii 30-40:

Este o încălcare flagrantă a legislației în vigoare, care interzice, sub sancțiunea pedepselor cu închisoarea, promovarea unor asemenea personaje macabre(…) În mod clar, ultimele luni conduc la ideea că ascensiunea unei formațiuni politice în Parlament a degradat masiv discursul public și a reluat o amplă operațiune sistematică de punere în discuție a faptelor istorice din anii 40, de elogiere a criminalilor de război, de relativizare a crimelor din timpul Holocaustului, de parodiere a simbolurilor memoriei victimelor Holocaustului.(…)

Mai mult, juridic vorbind există evident limite ale imunității declarațiilor politice și instanțele de judecată au motivat aceste aspecte în diverse spețe, când membri ai Parlamentului au depășit cadrul constituțional sau legal.

Este cazul senatorului invocat de dvs (n.r. Sorin Lavric) care are deja la activ câteva așa-zis declarații politice de elogiere a unor persoane condamnate de la tribuna Parlamentului, este un glorificator recunoscut al legionarilor, un homofob cu state vechi, naționalist șovin, are toate ingredientele unui ideolog extremist.

În opinia mea, este deja sub incidența legii 217/215, pasibil de închisoare până la trei ani și știu că se va porni o acțiune în acest sens. Ceea ce a făcut cere un răspuns judiciar ferm, puternic mai spune deputatul.