Se anunță spectacol în sferturile de finală ale Champions League

La mijlocul săptămânii viitoare se va disputa prima manșă din sferturile de finală ale Champions League. Marți, 9 aprilie, vor avea loc întâlnirile Liverpool – FC Porto și Tottenham – Manchester City, iar miercuri, 10 aprilie, Barcelona va merge în vizită pe Old Trafford, unde o va întâlni pe Manchester United, iar Juventus va juca cu Ajax, la Amsterdam.

Finalul de sezon este unul intens pentru Liverpool. Trupa antrenată de Jurgen Klopp încearcă să repete parcursul din sezonul trecut al Ligii Campionilor, când a disputat finala cu Real Madrid (spaniolii au câștigat cu 3-1).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Poate mai important, ,,cormoranii” au șansa de a câștiga titlul în Anglia, după o pauză de 29 de ani.

Cu 6 etape rămase de disputat, Salah & comp. așteaptă un pas greșit al lui Manchester City, echipă care are un punct mai mult in clasament.

Dubla din sferturile de finală ale Champions League pare una la îndemâna englezilor, după ce au trecut cu ușurință de campioana Germaniei, Bayern Munchen.

Porto a avut o optime de finala infinit mai grea. Portughezii au avut nevoie de prelungiri pentru a trece de AS Roma, o echipă care nu s-a regăsit în acest sezon.

Formația calificată din această înfruntare va da în semifinale de învingătoarea dintre Barcelona și Manchester United.

Tot marți se va disputa și primul meci dintre Tottenham și Manchester City. Londonezii au un parcurs de excepție în acest sezon de Liga Campionilor.

Cu majoritatea resurselor financiare îndreptate spre terminarea noului stadion și fără a putea face achiziții importante, Mauricio Pochettino, managerul lui Spurs, a reușit să își ducă elevii până în sferturi, ieșind dintr-o grupă dificilă cu Barcelona, Inter și PSV Eindhoven și eliminând in optimi, cu o dublă victorie, pe Borussia Dortmund, liderul din Bundesliga.

În sferturile de finală, londonezii au o misiune mult mai grea, ei trebuind să treacă de formația care, în oferta de pariuri online la Unibet.ro, are cea mai mică cotă pentru câștigarea trofeului.

Bookmakerii agenției o văd pe Manchester City și ca echipa cu cele mai mari șanse la câștigarea Premier League.

 ,,Cetățenii” par a avea cea mai în formă echipă din 2019, în cele 21 de meciuri jucate înregistrând o singură înfrângere (1-2 cu Newcastle).

Echipa care va merge mai departe va întâlni în semifinale învingătoarea dintre Ajax Amsterdam și Juventus Torino.

Cele două vor disputa meciul tur miercuri, 10 aprilie, pe Johan Cruiff Arena. Moralul olandezilor este unul excelent după ce au eliminat deținătoarea trofeului în ultimele trei sezoane, Real Madrid.

Victoria cu 4-1 de pe Santiago Bernabeu le-a arătat puștilor lui Ajax că totul este posibil și că au potențialul de a învinge orice echipă de top. Aceștia au anunțat achiziționarea din vară a mijlocașului român Răzvan Marin, un component de bază al naționalei de fotbal a României.

Juventus are în echipă jucători cu mare experiență.

Aceștia vor încerca să stingă entuziasmul olandezilor și să își impună propriul stil de joc, în care portughezul Ronaldo este vioara întâi.

Torinezii urmaresc să răzbune in acest sezon cele două finale de Liga Campionilor pierdute în ultimii ani, așa încât este de așteptat să profite de momentele de naivitate ale adversarilor.

Ultimul sfert de finală se va disputa miercuri pe ,,Old Trafford”, casa celor de la Manchester United. În vizită vor veni jucătorii Barcelonei, echipă care a făcut din cucerirea Ligii Campionilor un obiectiv prioritar.

,,Diavolii” păreau să-și fi revenit după ce au ,,scăpat” de Jose Mourinho.

Olle Gunnar Solskjaer a readus spiritul de competiție în vestiar, iar Manchester United a revenit în lupta pentru locurile care duc în sezonul viitor de Champions League.

Paradoxal, după ce acesta a fost confirmat ca manager, ,,diavolii” au pierdut cele 3 meciuri jucate în deplasare, cu Arsenal în Premier League și cu Wolverhampton, atât în Premier League, cât și în FA Cup.

Despre catalani sunt puține lucruri de spus. Barcelona ultimilor ani a fost mereu un actor important al ultimelor faze ale competiției.

Până la meciul de miercuri, jucătorii blaugrana trebuie să joace și cu Atletico Madrid în campionat, astfel că antrenorul Ernesto Valverde a odihnit câțiva titulari în remiza 4-4 cu Villareal.

O victorie în acest meci ar rezolva în proporție de 99% soarta titlului în La Liga.

Cele opt echipe care vor juca în această fază a competiției au toate veleitățile pentru a ne oferi partide încrâncenate și, în același timp, spectaculoase.

De la tinerețea, entuziasmul și imaginația tinerilor lui Ajax Amsterdam, la maturitatea celor de la Juventus și geniul unor fotbaliști ca Messi și Ronaldo, fanii fotbalului vor avea ce urmări, în așteptarea stabilirii noii campioane a Europei la fotbal.

PUBLICITATE