Scrisoare deschisă adresată tuturor politicienilor nemțeni și nu numai


CINE ȘI-A BĂTUT JOC DE PROFESORII NOȘTRI?

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

afis pepene danielaCineva a greșit niște cifre. Niște cifre care înseamnă de fapt salariile profesorilor din Neamț. Inițial nu au ajuns banii pentru cadrele didactice de la  Colegiul Tehnic (Forestier), de la Colegiul Național ”Petru Rareș”, de la Liceul Economic și alte școli din județ. Dacă situația nu va fi remediată în curând,  în decembrie, numai 17 școli se vor putea încadra în cheltuielile aferente fondului de salarii.

Citind presa am aflat, ca orice cetățean din acest județ, că abia în data de 26 octombrie s-a făcut o adresă către Ministerul Educației, care, la rândul său, trebuia să acționeze mai departe, la Ministerul de Finanțe. Din datele oferite presei de către Inspectoratul Școlar reiese că suma necesară pentru o eventuală rectificare este de aproape 20 de milioane de lei NOI (aprox 4,5 milioane euro). Dar CULMEA! – Inspectorul Școlar General a intrat în concediul de odihnă!!!

Se pare că nimeni nu îndrăznește să pună întrebări, nimeni nu are curajul să tragă la răspundere pe cei care au creat această situație, dar mai ales pe cei care acum nu sunt capabili să o îndrepte. Iar ei tac, pentru că așa i-am învățat. Că pot să ne calce în picioare. Că pot face orice vor, pentru că noi vom tăcea oricum.

Cine a tăiat salariile profesorilor noștri?
Cine rezolvă problema și când?
De ce tace toată lumea?
Cine plătește despăgubiri pentru prejudiciile aduse fiecărui profesor în parte? 

Cer tuturor autorităților implicate să își asume public această eroare, să găsească urgent soluții atât pentru îndreptarea ei, cât și pentru plata de despăgubiri pentru prejudiciile aduse profesorilor.

Vă reamintim, stimați conducători ai noștri, că nu suntem carnea dumneavoastră de tun, că nu vă puteți bat joc de viețile noastre după bunul plac, că ar trebui să aveți măcar minimul de bun simț să luați o poziție oficială (că de altfel vă place mult atunci când vi se spune „autorități”), să cereți scuze persoanelor în fața cărora ați greșit și să găsiți soluții pentru a oferi despăgubiri pentru prejudiciile aduse. Toate acestea ar putea fi postate măcar (regula celor 7 ani de acasă sau a minimului de respect în relațiile publice) pe site-urile oficiale ale celor implicați.

Și dacă tot vorbim de educație și de bun simț elementar, atunci dați dovadă, domnilor aflați la conducerea acestui județ, CĂ AVEȚI EDUCAȚIA CELOR 7 ANI DE ACASĂ ȘI BUNUL SIMȚ AL RĂSPUNDERII PENTRU ACTIVITATEA DUMNEAVOASTRĂ!

Pepene Daniela
Candidat independent pentru Camera Deputaților

D.M.B.
PUBLICITATE