Scriitorul Etgard Bitel a încetat din viață

A încetat din viață cunoscutul scriitor/jurnalist pietreano-israelian Etgard Bitel.

„Cu mare regret anunțăm, Etgard a decedat azi și a trecut în veșnicie.” – este mesajul postat pe pagina de Facebook.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
„Am primit ca un trăsnet această veste (”A murit Etgard Bitel!”), dimineața, și de atunci mi-e greu să mă adun…
Nu știu ce și nu pot să fac altceva (deocamdată), așa că mă rezum la reluarea acestei înregistrări din 2019, cu Etgard Bitel viu, printre prieteni, la Piatra-Neamț (puteți vedea și partea I, pe site-ul de pe Youtube al d-lui Teodor Petru Moldovan). Din păcate, prin dispariția lui Etgard, a murit și o parte din Piatra-Neamț care trăia la Ashdot (Israel). Dumnezeu să-l odihnească!

Etgard Bitel s-a născut la Piatra-Neamț în 1949. După ce a terminat cursurile liceului „Calistrat Hogaş”, a absolvit și Academia Militară „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.” – a transmis poetul Emil Nicolae (Emanuel Nadler)

Începând cu anul 1990, împreună cu familia lui s-a stabilit în Israel, acolo unde a înfiinţat editura „Betapress”, editând şi volumele proprii de poezii „Intersecţii” (1997) şi „Femina” (2017) şi almanahul „Enigma”.

A fost membru al Asociaţiei Scriitorilor Israelieni de Limba Română. Totodată, a contribuit substanțial la promovarea culturii românești în Israel. A fost membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și editor șef al Curierului de pretutindeni din Tel Aviv.

PUBLICITATE