Scriitorul Adrian Alui Gheorghe, invitat al Tîrgului Internaţional de Carte de la Belgrad

În perioada 25 octombrie – 1 noiembrie, la Belgrad se desfăşoară unul dintre cele mai importante tîrguri internaţionale de carte din Europa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Scriitorul Adrian Alui Gheorghe, proaspăt laureat cu premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru romanul „Laika”, va face parte din delegaţia României, alături de Eugen Simion, Ioana Pârvulescu, Răzvan Voncu, Horia Gârbea, dar şi de ministrul culturii, Ionuţ Vulpescu. Adrian Alui Gheorghe, conform programului, va lansa o culegere de poezie în limba sîrbă, „Слава милости” în traducerea Liubiţei Raichici, va participa la un colocviu despre poezia română de azi şi va susţine un recital de poezie.
Adrian Alui Gheorghe: „E o onoare să particip la un asemenea tîrg de carte, de tradiţie, să intru în dialog cu publicul dintr-o ţară în care literatura română este foarte iubită. În Serbia poezia românească are un culoar deschis de Nichita Stănescu, de Marin Sorescu, de Petre Stoica, de Ana Blandiana, spiritul sîrb şi spiritul românesc se întîlnesc la nivelul sensibilităţii.”

PUBLICITATE