Școlile și grădinițele private pot rămâne deschise de luni, în timp ce cele de stat intră în vacanță

Școlile și grădinițele private pot rămâne deschise, deși instituțiile publice de învățământ intră în vacanță forțată, ca măsură de limitare a răspândirii coronavirusului.

Articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ private nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern cu restricţiile de luni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ministrul Educației a confirmat faptul că articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor față în față din școlile private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern în care sunt prevăzute restricţiile ce intră în vigoare de luni.

Sorin Cîmpeanu a precizat, însă, că acest lucru nu poate fi reglementat de ministerul Educației la nivel de structură a anului școlar.

Întrebat dacă elevii de la școlile private merg luni la școală, Cîmpeanu a răspuns:

„Conform art. 8.1 – ca să fim clari – din decizia CNSU, se suspendă prezența fizică din școlile și grădinițele private. Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță, sau cursuri online. Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educației a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat”.

Cîmpeanu a reiterat faptul că ministerul Educaței „reglementează școlile și grădinițele de stat din perspectiva vacanței. Mai departe sunt alții îndreptățiți să se pronunțe”.

PUBLICITATE