Schimbarea la Față pe muntele Ceahlău: Mitropolitul Teofan a săvârșit Sfânta Liturghie

Luni, 6 august, în ziua când Biserica Ortodoxă a prăznuit marea sărbătoare a Schimbării la Faţă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, numeroşi pelerini, monahi și monahii, au urcat prin cele trei trasee posibile spre mănăstirea din vârful Cea­hlăului, pentru a participa la slujba hramului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sărbătoarea Schimbării la Față a reunit la Mănăstirea Ceahlău, ca în fiecare an, sute de credincioși, care au urcat pe masivul montan din județul Neamț alături de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Accesibilă după parcurgerea unui traseu dificil, mănăstirea a fost locașul în care s-a oficiat cea de-a doua Sfântă Liturghie Arhierească din seria slujbelor dedicate Sfinților Nemțeni. Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Având Hramurile „Schimbarea la Față a Mântuitorului” și „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt ”, Mănăstirea Ceahlău este situată la cota 1800, fiind unul din lăcașele monahale de la cele mai mari altitudini din țară. Sărbătoarea Schimbării la Față face în mod tradițional legătura între sărbătorile dedicate Sfântului Ioan Iacob și Sfintei Teodora de la Sihla, fiind un prilej de pelerinaj la mănăstirile nemțene pentru numeroși credincioși.

Mai multe puteți citi – AICI

PUBLICITATE