Scandal pe Ceahlău. „O noapte din vestul sălbatic”, la Cabana Dochia.


Pe fondul consumului exagerat de alcool, ieri (7 mai), în jurul orei 22:00, un grup de tineri a început să tulbure ordinea și liniștea, agresând mai multe persoane aflate în același timp în sala de mese.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
Cabanierul a încercat să calmeze situația dar a fost la rândul lui agresat. S-a refugiat în cameră în încercarea de a alerta echipa salvamont moment în care F.V. de 32 de ani din Piatra Neamț a năvălit peste el lovindu-i inclusiv soția care este însărcinată.
Tânărul a revenit în sala de mese împărțind pumni în toate parțile. Salvamontiștii de servici la Baza Dochia împreună cu cabanierii au încercat să-l potolească dar fără succes.
La ora 23:00 șeful de tură, Mihai Cazacu, a luat decizia să sune la 112 și să solicite intervenția jandarmilor.
Urlând că omoară pe toata lumea, în final, în loc să se potolească, a deschis ușa cabanei și a dispărut în noapte.
La un moment dat a apelat la 112 afirmând că este accidentat în munte, că are mâna și piciorul rupt și trebuie salvat. Ulterior contactat telefonic de echipa salvamont a spus ca este numai rătăcit și nu are lanternă.

În jurul orei 01:30 a fost reperat în imediata apropiere a cabanei (Jgheabul Cabanei) și adus destul de înghețat dar la fel de turbulent înapoi la Dochia.

În jurul orei 02:00 au ajuns și echipajele de jandarmi, care, după ce au luat declarații, l-au reținut și condus pe tânărul recalcitrant mai spre poalele muntelui unde probabil va trebui să raspundă în fata organelor de cercetare penală.
Raul Papalicef – Șeful Salvamont Neamț
PUBLICITATE