Scandal într-o biserică din județul Neamț! Politiștii și jandarmii au intervenit

Slujbă cu scandal la biserica din Dochia, judeţul Neamţ. Oamenii spun ca parintele Vasile Savin, cel care slujea de peste 19 ani in localitatea Dochia, la biseria Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, nu ar mai fi in gratiile IPS Teofan Mitropolitul Moldovei si Bucovinei  si, de aici si pana la un scandal de necrezut a fost doar un pas. Oamenii sunt revoltati ca li s-a stricat oranduiala de o viata. Nu inteleg de ce totul este sigillat, iar, in biserica, oficiaza slujba noul preot.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Unii se arată total nemulţumiţi de schimbare, motiv pentru care nici nu au participat la slujba noului părinte. Alţii. susţin că, în sfârşit, iau parte la o ceremonie religioasă aşa cum se cuvine. Într-un final, a fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a-i linişti pe credincioşi

Reprezentantul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a tinut sa precizeze ca preotul nu este destituit, nu a fost  dat afara, cum s-a spus, nu a fost condamnat sau cerectat disciplianr sau sanctionat. Poate sluji in continuare.

Parintele Vasile Savin este cel care nu a dorit sa intre in biserica, ci a preferat sa se roage afara dar, in cele din urma, parintele Vasile a intrat in biserica pentru a calma spiritele.

PUBLICITATE