Scandal în familie, oprit cu mascați și focuri de armă în Neamț

O intervenție de urgență a avut loc într-o comună din Neamț după ce un bărbat de 62 de ani a raportat că este victima violenței fiului său, situație care a necesitat prezența poliției și a mascaților.

„La data de 27 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Doljești, cu privire la faptul că ar fi fost lovit de către fiul acestuia, care continuă să manifeste un comportament violent.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Polițiștii s-au deplasat la domiciliul indicat, persoana reclamată, un bărbat în vârstă de 37 de ani, din aceeași localitate, adresând amenințări și injurii organelor de poliție. Totodată, acesta ar fi lovind cu o secure în stâlpul de la intrarea în locuință și ar fi continuat să manifeste un comportament violent.” – a transmis Poliția Neamț

În încercarea de a calma situația, polițiștii au efectuat somații legale și un foc de avertisment în plan vertical, fără a reuși imediat să îl încetinească pe bărbat.

În cele din urmă, a fost necesară intervenția forțelor suplimentare și a luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Neamț, care au reușit să îl preia pe bărbat în custodie și să îl transporte la sediul poliției pentru audieri.

„Totodată, a fost completat formularul de evaluare a riscului, fiind emis ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile.

Față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșii infracțiunilor de violentă în familie, distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice și ultraj.

În data de 28 martie a.c., instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a bărbatului, pe o perioadă de 30 de zile.” – au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț

PUBLICITATE