Scandal în fața Prefecturii Neamț. Oamenii nu reușesc să-și facă pașapoartele la timp


scandal prefectura neamtÎn această dimineață (12 iulie), mai multe persoane au ajuns în fața Instituției Prefectului pentru a protesta pe tema emiterii pașapoartelor. Oamenii sunt revoltați că vin de mai multe zile la serviciul Pașapoarte, stau la cozi și tot nu reușesc să obțină pașapoartele pentru că serviciul Pașapoarte nu poate face față decât unui număr de 90-100 pașapoarte pe zi. Pentru unii nu asta e singura problemă și se pare că funcționarii de la acest serviciu îi tratează cu indiferență sau cheamă jandarmii pentru a îi da afară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Sunt oameni veniți de la ora 01:00 care stau și semnează o listă făcută ad-hoc (nu din partea administrației). Eu am ajuns la ora 06:00 și am fost numărul 90. Programul instituției se deschide la 08:30 și domnul de la ghișeu a luat doar până la numărul 87. 

scandal prefectura neamtÎn loc să ne îndrume ce să facem, să mergem la prefectură, să luăm o dispoziție, noi oferindu-ne să facem voluntariat ca să meargă treburile mai repede, s-au gândit să cheme jandarmii și ne-au îndrumat să plecăm. 

Unii dintre noi suntem de două zile aici, iar domnul de la pașapoarte a zis că nu-l interesează. Dar noi am plătit niște taxe, statul român le încasează, el este funcționarul statului și nu își poate bate joc de noi, să ne spună că <ia o sapă și sapă 200 de hectare să vezi cum e>. Și tot el, ca să se spele pe mâini a chemat jandarmeria și i-a instigat să ne dea afară cu forța. Domnul de la jandarmerie a înțeles situația, a fost calm și a zis să lase oamenii în pace. Nu se poate așa ceva.

Am cerut audiență, făcută de un domn (șef de instituție) în ușa instituției. Discuția a decurs în felul următor:
<- Știți, reprezint România la un concurs internațional…
– Domnișoară, toată lumea are urgențe, treci la rând.>” – au fost declarațiile oamenilor care se află în fața Instituției Prefectului pentru a căuta o modalitate de a-și rezolva problemele.

PUBLICITATE