Sărbătoarea Revistei Apostolul, la Biblioteca Județeană

Miercuri, 27 martie 2024, Sindicatul Învățământ Neamț și partenerii săi invită publicul la Biblioteca „G.T. Kirileanu“ Neamț pentru a sărbători aniversarea Revistei Apostolul și a omagia 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Evenimentul va include lansarea numărului aniversar și momente muzicale speciale.

Sindicatul Învățământ Neamț, Asociația Învățătorilor Neamț, împreună cu Federația Sindicală a Educației și Științei din Republica Moldova, Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț și Inspectoratul Școlar Județean Neamț, vă invită miercuri, 27 martie 2024, cu începere de la ora 11:00, în Sala Cupola a Bibliotecii „G.T. Kirileanu“ Neamț unde va avea loc Sărbătoarea Revistei Apostolul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu această ocazie, va fi omagiată aniversarea a 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918), a 90 de ani de la apariția primului număr al seriei vechi a revistei (noiembrie 1934) și a 25 de ani de la reeditare (martie 1999). Vor fi prezenți membri ai Consiliului de Administrație și de Redacție ai publicației, personalități ale școlii nemțene, scriitori și gazetari, colaboratori care de-a lungul timpului au asigurat apariția și prestigiul revistei.

Lansarea numărului aniversar se va bucura și de aplauzele unei delegații a Federației Sindicale a Educației și Științei din Republica Moldova, co-editoare a gazetei, din 1 aprilie 2019, când a luat ființă și o subredacție a acesteia pe celălalt mal al Prutului.

Vor asigura două momente muzicale de referință: Inge Olaru, clasa a XII-a, vioară, profesor Călin Corai; George Țăranu, clasa a X-a, pian, profesor Mariana Anghel; ambii elevi la Liceul de Arte „Victor Brauner“ din Piatra-Neamț.

Moderatori vor fi Mihaela Mereuță, managerul bibliotecii, și Gabriel Ploscă, președinte de onoare al Sindicatului din Învățământ Neamț.

PUBLICITATE