“Săptămâna Prevenirii Criminalității” a debutat cu elevii Colegiului Tehnic Transporturi Auto

Luni, 03.04.2017 la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, a debutat evenimentul “Săptămâna Prevenirii Criminalității” – ediția aprilie 2017, printr-o activitate gen “Ziua porților deschise” . Având în vedere faptul că în cadrul acestui eveniment național, ziua de 03 aprilie este dedicată prevenirii furturilor de patrimoniu, la sediul IPJ Neamț a avut loc un exercițiu de prindere în flagrant a unui hoț, urmat de a activitățile specifice desfășurate de către un criminalist.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Beneficiarii acestor activități organizate au fost 20 de elevi din cadrul Colegiului Tehnic Transporturi Auto, cărora le-au fost expuse consecințele implicării în astfel de fapte. Totodată au fost consiliați cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție și de protejare a bunurilor deținute de aceștia.

În continuarea promovării zilei prevenirii furturilor de patrimoniu, ofițerul de prevenire împreună cu un ofițer de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au susținut o ședință pentru prevenirea victimizării persoanelor vârstnice, în cazul furturilor din buzunare, de poșete, genți, cât și în cazul tâlhăriilor, a înșelăciunilor prin metodele ”Concursul și Accidentul”.

Întâlnirea cu cele 20 de persoane vârstnice a avut loc în incinta unui spațiu comercial din Piatra Neamț, activitatea fiind desfășurată în parteneriat cu Asociația Cultural Socială Economică Christiana. (vezi mai multe fotografii – AICI)

Astfel, în zilele de 04-05 aprilie, dedicate siguranței în mediul on-line, polițiștii nemțeni au organizat activități informativ-preventive în unități școlare, dar și în cadrul unor întâlnirii cu beneficiarii Centrului After School ”Creștem Împreună” din cadrul Organizației “Salvați Copiii”- filiala Neamț. (vezi articolul – AICI)

Ziua de 06 aprilie este dedicată prevenirii violenței domestice iar vineri, 07.04.2017, polițiștii rutieri vor desfășura activități de informare cu ocazia zilei siguranței rutiere. În cursul zilei de vineri, polițiștii rutieri vor distribui participanților la trafic, bicicliști și căruțași, veste reflectorizante și vor organiza o activitate, în aer liber, pe raza municipiului Piatra Neamț. Evenimentul are un caracter unitar, fiind desfășurat, în această perioadă, în toată țara, iar tematica abordată a fost selectată în baza priorităților Poliției Române. Acțiunile vor fi susținute cu precădere de către structurile de prevenire a criminalității, ordine publică și poliției rutieră.

PUBLICITATE